DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Fittipaldi és Perez felavatta a mexikói pályát

Már csak kevesebb mint egy hónap van hátra a Mexikói Nagydíj visszatéréséig, és bár még maradt munka a pályán, a szervezők megtartották az ünnepélyes megnyitót egy díszes társaság jelenlétében.

EasyCapture2_1



November 1-jén rajtol el a 16. Formula-1-es nagydíj a Mexikóváros mellett létesült pályán, ami legutóbb 1992-ben látta vendégül a sorozatot, és a mostani visszatérésre alapos átalakításon esett át - a helyszín a régi, viszont tulajdonképpen az összes kanyart átszabták.

Az ünnepséget a főváros polgármestere nyitotta meg, de természetesen nem ő jelentette a fő attrakciót a pályán. Nem maradhatott ki a meghívottak közül Segio Perez, a mezőny aktív tagja, de ott volt a kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi is, akit az Autodromo Hermanos Rodriguez hivatalos nagykövetévé jelöltek ki. Ezt a szerepkört rajta kívül még a McLaren egykori csapatmenedzsere, Jo Ramirez, valamint a Perez és Esteban Gutierrez melletti egyetlen még élő egykori mexikói F1-es versenyző, Hector Rebaque kapta meg.

„Még egyik jelenlegi pilóta sem versenyezhetett a mexikói pályán, így izgalmas lesz figyelni, ahogy ezen a mindenki számára ismeretlen területen tesztelik a képességeiket és kísérleteznek az előzésekkel” - mondta Fittipaldi, akinek F1-es pályafutása jórészt egybeesett azzal az időszakkal, amikor Mexikó nem volt része a versenynaptárnak. A brazil is csak egyszer, első szezonjában versenyezhetett itt, 1970-ben a 18. helyről rajtolva kiesett a Lotusszal.

A pálya felavatásának részeként Fittipaldi egy Z06 Corvette-tel, Perez pedig egy BRM P153-assal, Pedro Rodriguez 1970-ben győzelmet is szerző F1-es autójával tett meg néhány kört az új vonalvezetésen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: