DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mercedes: Nem fogjuk meggondolni magunkat

A szóbeszéd szerint az F1 első embere, Bernie Ecclestone nyomás alá helyezheti a Mercedest, hogy az szándékával ellentétben mégis kínáljon motorokat a Red Bullnak.

A Mercedes már korábban határozottan kijelentette, nem fog erőforrást biztosítani 2016-ban a Red Bullnak, nem akarják egy potenciális legyőzőjüket segíteni. Mivel az egyetlen szóba jöhető alternatíva, a Ferrari is vonakodik, mégis felmerült a pletyka, hogy a Mercedes felsőbb nyomásra meggondolhatja magát. „Mindent megteszek, hogy a Red Bullt maradásra bírjam” – szögezte le Bernie Ecclestone pénteken a The Times lapnak. Ami biztos: ő rendelkezik a kellő eszközökkel, hogy tartsa magát szavához.

„Tisztán elmondtuk alapos elemzés után, hogy nem szeretnénk erre az útra lépni” – jelentette ki Toto Wolff, a Mercedes üzleti csapatvezetője, cáfolva, hogy az istálló tervezne álláspontján változtatni. „Sokáig vártunk, hogy saját csapatunkkal legyünk sikeresek, mióta Mercedes beszállt a Formula-1-be, és úgy döntött, nem csak motorszállítóként folytatja. Nyilván e mögött állt egy ésszerű magyarázat, amely továbbra is érvényes, ezért döntöttünk úgy pár héttel ezelőtt.”



A suzukai pletykák szerint a Red Bull a Mercedes csapatelnökét, Niki Laudát környékezte meg, hogy újrakezdjék a tárgyalásokat. „Ha meglátjuk őt náluk, megpróbáljuk kiráncigálni onnan! Ez egy politikai helyzet, amely egy ideje már folyamatban van” – idézi Wolffot az F1i.com.

A Red Bull helyett a gyártó a Manornak adja a Lotus Renault-vá válásával minden bizonnyal felszabaduló motorjait, Wolff pedig büszkén hirdeti, hogy ezzel erősíthetik az idén sereghajtó csapatot. „A Formula-1-nek játékosokra és versenyképes környezetre van szüksége, versenyképes csapatokkal. Ezt is számításba vettük. A Red Bull egy élmárka, jó az F1-nek, hogy itt vannak. De erre a környezetre az is igaz, hogy a saját teljesítményedre prioritásként kell tekintened. Maguk mit választanának, ha dönteni kellene, a jó sportot, vagy a csapat perspektíváját? Számunkra egyértelmű, hogy a saját versenyképességünk kell előre venni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: