DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Perez: Izgalmasabb lehet az idei Orosz Nagydíj

Sergio Perez, a Force India versenyzője reméli, hogy a Pirelli új gumiválasztása segíti majd őket abban, hogy az Orosz Nagydíjon a taktika segítségével a tavalyinál jobb eredményt érhessenek el.

A 2014-es Orosz Nagydíjon a Pirelli egy konzervatívabb választás után a közepes és a lágy keverékű abroncsokat bocsátotta a csapatok rendelkezésére, azonban a gumikopás meglehetősen alacsonynak volt mondható, így a mezőny nagy része csupán egy alkalommal állt ki a bokszba kerékcserére. Idén azonban éppen ezért változtat a gumigyártó, és úgy döntöttek, a lágy és a szuperlágy keverékeket szállítják Szocsiba.

 Perez



Perez elmondta, arra számít, hogy izgalmasabban alakul a 2015-ös Orosz Nagydíj, és mivel egyáltalán nem könnyű előzni Szocsiban, bízik benne, hogy a stratégiaválasztás a kezükre játszik majd – 2014-ben a Force India pilótája az egy pontot érő tizedik pozícióban zárt a versenyen. „Tavaly láthattuk, hogy nem volt könnyű előzni, a legtöbb autó számára egykiállásos futam volt. Idén lágyabb abroncsokat kapunk, szóval ez talán kicsit megkeverheti majd a taktikai lehetőségeket” – mondta.

A mexikói elmondta, a derékszögű kanyarok és néhány kigyorsítási szakasz meglehetősen nagy terhelést jelent a hátsó abroncsok számára – a pálya összességében pedig Szingapúrra és Abu Dhabira emlékezteti őt. „Vannak gyors részei is a pályának, emlékszem tavalyról, hogy a 12-es kanyar eléggé nehéz volt, mert nagy G-erőhatás ér, és ezzel egy időben már fékezned kell a 13-asra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: