DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„A Honda nem marad sokáig az F1-ben”

Hosszas előkészítés után érkeztek, gyorsan távozhatnak – van, aki szerint a Honda küszködése miatt már nem marad sokáig a Formula-1-es mezőny tagja. A hivatalos álláspont szerint még elszántak.

A motorszállítóként Formula-1-be való visszatérés a Honda minden várakozását alulmúlta: aligha hittek volna egy évvel ezelőtt annak, aki kijelenti, 14 verseny után mindössze 17 ponttal fognak rendelkezni, és a legjobb öt közé is csak egyszer, egy kaotikus versenyen tudnak bekerülni. Nem csoda, ha egyesekben már az merül fel: meddig folytatja így a japán cég?



A korábbi Formula-1-es csapatfőnök, Giancarlo Minardi szerint csupán még egy évig. „A technikai különbség jelentős, azt pedig nehéz elképzelni, hogy javulni fognak. Pillanatnyilag nem hiszem, hogy jövőjük van a Formula-1-ben 2016 után” – jelentette ki borús jóslatát az Il Giornale lapnak.

A Honda vezérigazgatója, Takahiro Hachigo azonban az elkötelezettséget hangsúlyozza, habár beismeri, a kihívás „ádázabb, mint számítottunk rá”. Szavai már realistábbak, mint a japánok által közelmúltig ismételgetett ígéretek, amelyek mindig néhány futamon belüli győzelemről beszéltek:

„Megértjük, hogy nem egy könnyű feladat, és nem szabad radikális teljesítményváltozásra számítanunk. Ugyanakkor kitartunk amellett, hogy első győzelmünk ezzel a csapattal szerezzük meg, és továbbra is azon leszünk a McLarennel együtt, hogy jobb eredményeket és sikereket érjünk el a jövőben” – mondta Hachigo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: