DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel még nem mond le a vb-címről

Sebastian Vettel szerint minden verseny egy újabb lehetőség arra, hogy legyőzze a Mercedest, így amíg van esélye, hogy elkapja Hamiltont és Rosberget, addig nem adja fel a vb-címmel kapcsolatos reményeit.

Sokan azt gondolták, a szezon második felére a mezőny néhány csapata felzárkózott a Mercedesre, miután versenyzőik Szingapúrban nem tudtak a korábbiakhoz hasonló teljesítményt nyújtani – Vettel ekkor aratta harmadik győzelmét 2015-ben. A Japán Nagydíjon azonban újra az ezüstnyilak domináltak, ami számukra nagy megnyugvást jelentett, így ugyanis megbizonyosodhattak arról, hogy a szingapúri gyengélkedésük csak átmeneti jellegű volt. Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, elfelejthetik a bajnoki elsőséget, ahhoz ugyanis rendkívül nagy szerencse kellene, hogy le tudják győzni a Mercedeseket.

 Vettel



Vettel ennek ellenére nem adja fel a vb-címhez fűzött reményeit, és elmondta, a hátralévő versenyek mindegyikén azért fog küzdeni, hogy legyőzze Hamiltont és Rosberget. „Nem ígérhetünk semmit [a bajnoki címmel kapcsolatban]. Azt hiszem, annyit mondhatok a csapatnak és a tifosiknak, akik támogatnak bennünket, hogy mindent megpróbálunk. Ha bármelyik vasárnap ott lesz a lehetőség, akkor biztosra fogunk menni, hogy pénteken, szombaton és vasárnap is a legjobb helyeken legyünk.”

„Aztán meglátjuk, mit tehetünk. Az világos, hogy jelenleg nem mi vagyunk a favoritok a világbajnokság szempontjából, de majd meglátjuk” – nyilatkozta a német. Vettel hátránya az éllovas Hamiltonhoz képest jelenleg 59 pont, ezzel a harmadik helyet foglalja el Rosberg mögött, akitől azonban csupán 11 egységgel marad el. A konstruktőrök listáján a Mercedes 169 ponttal vezet a második helyen álló Ferrari előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: