DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

A Renault most már tényleg majdnem megvette a Lotust

Újabb lépést tett egymás felé a Renault és a Lotus a hónapok óta húzódó tárgyalásokban, bár apró lépésnek tűnhet, hogy a felek most még csak a szándéknyilatkozatot írták alá az adásvételről.

Az F1 egész világa azt várja, hogy mikor ér végre véget a hosszú ideje tartó bizonytalanság, és jelenti be a Renault a visszatérést, amivel szavatolná a komoly anyagi gondoktól szenvedő enstone-i alakulat túlélését. A megállapodás még mindig várat magára, ám a Renault most azt legalább tudatta, hogy aláírásukkal ellátták azt a szándéknyilatkozatot, ami már hetek óta függőben volt.

„A Renault Csoport és a Gravity Motorsport, a Genii Capital tagja örömmel jelentik be, hogy aláírták a szándéknyilatkozatot, aminek értelmében a Renault többségi tulajdonrészt vásárolna a Lotus F1 Teamben” - áll a franciák által küldött levélben.

Dppi_00215001_150



„Ezen szándéknyilatkozat aláírása jelenti a Renault első lépését afelé, hogy a 2016-os szezonban saját Formula-1-es csapatot hozzon létre, ezzel 38-ra növelve azon évek számát, amelyekben a márka részt vett a motorsportok csúcskategóriájában.”

„A Renault Csoport és a Gravity a következő hetekben azon dolgoznak majd, hogy ez a kezdeti érdeklődés eljusson a tényleges adásvétel fázisába, amennyiben a felek egymással és más érdekeltekkel minden feltételben meg tudnak egyezni.”

Ebben az üzenetben azonban még mindig túl sok a „ha”, és nem tudni, hogy mennyi idő kellhet még az üzlet nyélbe ütéséhez - az idő azonban pereg, a 2016-os szezon közeledik, a várakozás pedig egyik félnek sem válik előnyére.

A paddockban azonban az a hír járja, hogy több vitás kérdésben is dűlőre kell még jutniuk az érdekelteknek, a Renault például az F1-es hagyományaira hivatkozva mindenképp szeretne extra jutalékot kapni Bernie Ecclestone-tól a kereskedelmi jogdíjakból. A helyzetet pedig tovább bonyolítja, hogy a Lotust egyre jobban felemésztik az anyagi nehézségek, és üldözik a behajtók. Az enstone-iaknak hétfő délelőtt a Legfelsőbb Bíróságon van jelenése, miután egyik hitelezőjük, a HMRC indított ellenük keresetet a kifizetetlen tartozások miatt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: