DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Webber: Az élmenők mögötti mezőny rettenetes

Kemény kritikával illette a mai F1-es pilóták nagyobb részét Mark Webber, aki szerint az élpilóták fantasztikus színvonalon teljesítenek, a mezőny sűrűje viszont még soha nem volt ennél gyengébb.

Nem először, s valószínűleg nem is utoljára ütött meg kritikus hangot a Formula-1-gyel kapcsolatban a tizenkét szezonon át a száguldó cirkuszban szereplő ausztrál Mark Webber, aki úgy nyilatkozott, hogy a sportág minden vonzerejét elveszítette – s hogy nem csak a keserűség beszél belőle, az támaszthatja alá, hogy elmondása szerint korábbi csapattársa és ellenlábasa, Sebastian Vettel édesapja sincs más véleményen:

webber_cs



„A minap beszélgettem Vettel édesapjával, aki kilátogatott a németországi sportautóversenyre” – idézi az ausztrált a BT Sport. „Azt mondta, hogy már nem lesz libabőrös, ha kimegy a Formula-1-re. Ez egy általános trend, egy elterjedt érzés az emberek részéről, amiből tudhatjuk, hogy az autókat ismét izgalmasabbá kell tenni a versenyzők számára. Izgalmasabb, gyorsabb, hangosabb autók kellenek, hogy ne legyenek olyan közel más kategóriákhoz, mint ma. A GP2 egy alsóbb kategória, mégis hasonló köridőket futnak, ami nem helyes.”

Amikor az Olasz Nagydíjhoz hasonló, kimondottan unalmas versenyekről esett szó, a BBC Radio 5Live-nak nyilatkozó ausztrál gyorsan leszögezte: „Ez nem az élversenyzők hibája, fenomenális szinten vannak.” A többiekkel viszont már jóval kritikusabb volt: „A mezőny sűrűje még sosem volt gyengébb. Ha az első tíztől elindulsz hátrafelé, rengeteg fizetős versenyzőt találsz, ami nem jó. A középmezőny színvonalát is fel kellene hozni odáig, ahol az élmezőnyé van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: