DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: A gyengébb motor miatt lettem 4.

Nico Rosberg szerint nagyon egyértelmű, hogy mi okozta az Olasz Nagydíj időmérőjén látott viszonylagos gyengélkedését, ám Niki Lauda azt mondja, nem a motorerő hiánya vetette vissza a németet.

A bajnoki tabella második helyezettje számára kevesés rosszabb hír érkezhetett volna szombaton dél magasságában, mint hogy szerelőinek egy meghibásodás miatt ki kell cserélniük az erre a hétvégére megkapott, továbbfejlesztett motort az autójában, és csak egy régebbit tehettek be a helyére, ezáltal pedig hátrányba került csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben.

A német biztos benne, hogy a gyengébb motor következményeként kapott ki az időmérőn Hamilton mellett a két Ferraritól is.

Dppi_00115012_550



„Egy olyan motorhoz kellett visszatérnünk, ami már hatodik versenyét fogja teljesíteni most, és akármilyen hosszú is az élettartama egy egységnek, minden egyes megtett kilométerrel veszít egy kis teljesítményt” - magyarázta a német. „Ezért is nagyon kiábrándító, hogy ez a meghibásodás pont Monzában történt, amely pályán egyértelműen a motorerő a meghatározó. Komoly kompromisszumokra volt szükségünk ma, és ez az oka annak, hogy ma negyedik vagyok, és emiatt lesz a verseny is kemény számomra. Ugyanígy holnap is kicsit lassabb leszek, ami nem ideális a Ferrarik ellen. Nekem mindenesetre az az érzésem, hogy ezen a hétvégén inkább mi léptünk visszafelé, nem pedig a Ferrari lett erősebb.”

A Mercedes csapatelnöke, Niki Lauda azonban kissé ellentmond Rosberg állításának, szerinte nem a motorteljesítmény hiánya okozott fejfájást a németnek.

„Nem a motorerőben voltak hiányosságai, hanem a vezethetőséggel akadtak gondjai, ami miatt panaszkodott is a rádión. Nem tudta az autót pontosan oda pozícionálni, ahova szerette volna, ami pedig ekkora sebesség mellett nagyon sokat számít - mint azt láthatjuk is” - mondta Lauda. „Viszont ami meglepett minket, az a Ferrari teljesítménye volt. Remek csúcssebességgel rendelkeznek, tehát a motorfejlesztésüknek eredménye most egyértelműen megmutatkozott.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: