DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Magnussen: Ritka az olyan csapattárs, mint Button

Ugyan idén már csak a partvonalról figyeli ténykedését, Kevin Magnussen úgy véli, a tavalyi F1-es szezon alatt rengeteget tanult a brit pilótától, aki ott segített neki, ahol tudott.

Lewis Hamilton után tavaly kezdett ismét újonccal F1-es szezont a McLaren, és Kevin Magnussen nem is okozott csalódást. Ahhoz viszont nem volt elég a teljesítménye, hogy a csapat 2015-re is versenyülést biztosítson számára, ráadásul helyet kellett szorítani Fernando Alonsónak. A dán versenyző az idei évet a garázs mélyéről figyeli, és abban reménykedik, hogy jövőre újra helyet kap a mezőnyben, nem feltétlenül a McLarennél.



Tavaly Button sokat segített Magnussennek újoncéve alatt, aki most a nyilvánosság előtt is megköszönte a támogatást. „Úgy érzem, Jenson végig mellettem állt, amióta csak elkezdtem versenyezni a McLarennél. Szerintem ritka, hogy valaki ennyire támogatóan lépjen fel a csapattársa mellett” - nyilatkozta Magnussen az F1i.com-nak. „Nagyon kemény ellenfél, de emellett kedves, ami ritka és csodálatra méltó. A mai napig remekül kijövünk egymással, ebben nem történt változás. Ahogyan csak tudom, úgy próbálom segíteni őt és Fernandót, és persze a McLarent. Tudom, hogy nincsenek csodák, de próbálkozom.”

Magnussen jól tudja, hogy Alonso helye betonbiztos a csapatnál, ezért tisztelje bármennyire is Buttont, az ő ülésére pályázik. „Természetesen nem dolgoztam annyit vele [Alonsóval - a szerk.], és kevésbé ismerem őt, mint Jensont, de nagyra értékelem, hogy közel lehetek hozzá. Sikerült tőle tanulnom, ahogyan néztem az adatait, hallottam a visszajelzéseit, és láttam, hogyan dolgozik együtt a csapattal. 15 év tapasztalattal rendelkezik a Forma-1-ben, kétszeres világbajnok, és az egyik legjobbnak tartják a rajtrácson. Egyértelmű, hogy sokat tanulhatok tőle.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: