DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Senna se vezetett a Ferrarinál, én se akarok

Lewis Hamilton elárulta, hogy időnként ő maga is fel szokta keresni a Ferrarit, az viszont egyáltalán nem vonzza, hogy a csapat F1-es pilótája legyen. Ő ugyanis nem Michael Schumacher rekordjaira hajt.

A Mercedes britje az idei évre képes volt tovább növelni a szintet, ezzel alaposan megnehezítve Nico Rosberg dolgát, ha le akarja győzni őt - különösen az időmérőkön. Amikor az Olasz Nagydíj előtt a Gazzetta dello Sport megkérdezte Hamiltont, hogy minek tulajdonítja ezt a jól látható erőeltolódást, a kétszeres bajnok diplomatikus választ adott: „Nico továbbra is magas szinten vezet - nem ő indult el visszafelé, hanem nekem sikerült javulnom több területen is.”

Az olasz lapnál persze arra is kíváncsiak voltak, hogyan lehetséges, hogy a napjaink legjobbjai között számon tartott Hamilton neve sohasem került komolyan szóba a Ferrarival, amely csapatnál hagyományosan minden nagy bajnok szeretne vezetni pályafutása alatt. A britet azonban sokakkal ellentétben nem vonzza a vörös színű overall.

Dppi_00115005_739



„Időről időre telefonálok a Ferrarinak, de csupán amiatt, mert kedvelem az utcai autóikat. Ami a Formula-1-et illeti, olykor beszélgettem Stefano Domenicalival, de semmi komolyról nem volt szó, hiszen kényelmesen érzem magam a Mercedesszel. Mindenki tudja, mennyire csodálom Ayrton Sennát, ő pedig anélkül vált legendává, hogy valaha is a Ferrarinál versenyzett volna” - mutatott rá.

„Az emberek mindig azt kérdezgetik tőlem, hogy meg akarom-e ismételni Michael Schumacher eredményeit. De nem. Én csak arra koncentrálok, hogy Ayrton mit ért el. És ez mindig is így volt.”

Hamiltonnak persze így könnyebb is a dolga, ha be akarja érni példaképét az eredményesség terén, és több mutatóban is hajszálra van már Senna sikereitől, illetve egyesekben már be is érte a brazilt. Már csak két győzelmet kell szereznie, hogy e tekintetben egálba kerüljön vele, a harmadik világbajnoki címet pedig jó eséllyel szintén már idén behúzhatja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: