DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Szűkül az esélyesek névsora a Haasnál

Azzal, hogy a Force India bejelentette Nico Hülkenberg maradását, fontos nevet húzhatunk ki a Haas lehetséges F1-es pilótáinak listájáról. Eközben egyre biztosabb jelek mutatnak abba az irányba, hogy az egyik ülés sorsa már eldőlt.
 Ma – a csapat nyolcadik „születésnapján” – a Force India bejelentette, hogy Nico Hülkenberg egy harmadik és negyedik szezonra, 2017 végéig marad az alakulatnál. Ezzel a kirakós egy újabb fontos darabja került a helyére. Hülkenberget szóba hozták a Ferrarival, Williamsszel is, az utóbbi időben pedig arról lehetett hallani, hogy akár a jövő évben érkező Haas brigád színeiben vezethet. Az amerikai alakulat nemrég arról beszélt, tíz név szerepel az esélyesek listáján, de akárkik is ők, nagyon valószínű, hogy Hülkenbergnél jobb alternatíva nincs közöttük.

Természetesen jó néhány jelölt még így is maradt azon a listán, a motorsport.com oldal a legnagyobb favoritokként Esteban Gutierrezt, Kevin Magnussent és Jean-Eric Vergne-t nevezi meg, akik F1-es tapasztalattal, nem elhanyagolható múltbéli eredményekkel, valamint Magnussent leszámítva ferraris kapcsolatokkal is rendelkeznek. A Haas a Scuderia partnereként érkezik.



Már eddig is Gutierrezt tartották talán a legnagyobb favoritnak, akinek bár F1-es eredményei elmaradnak Magnussen és Vergne dicsőséglistájától, nem csupán a Ferrari hivatalos tartalékpilótája, de anyagi háttere is jóval jelentősebb a többiekénél. Ráadásul mexikóiként az amerikai kontinensről származik.

A 24 éves versenyző emellett a napokban több Párizsban készült fotót is közzétett a közösségi médiában, és azt sem titkolta, nem személyes okok miatt járt a francia fővárosban. „Párizs az a hely, ahol a legtöbb fontos döntésem hoztam meg” – írta Facebook-oldalán. „Lehetőségem volt, hogy négy évig ebben a csodás városban éljek. Hétvégén fontos találkozóm volt, amelynek nagy hatása lesz a szakmai életemre. Semmi sem állíthat meg, ami az utamba kerül, az a személy pedig nem fog megváltozni, aki szerencsés módon én lehetek.”

A magabiztos bejegyzésről követezhetünk arra, hogy Gutierrez a Haasszal tárgyalt Párizsban, és talán már szerződését is aláírta az istállóval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: