DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Újabb Verstappen-Ferrari pletyka

Miután a Ferrari bejelentette, hogy Kimi Raikkönen 2016-ban marad a csapatnál, arra számíthatnánk, hogy elcsitulnak a Scuderiát övező hangok. Nem ez történt: az olasz sajtó szerint Max Verstappen egy évvel később érkezik a finn F1-es helyére.

Max Verstappent számtalan más versenyzővel együtt szóba hozták a Ferrari 2016-os ülésével Kimi Raikkönen helyén: az istálló azonban a Belga Nagydíj előtt végre eloszlatta a kételyeket, és bejelentette, hogy utolsó világbajnoka, Kimi Raikkönen még egy idényre marad az alakulatnál.

A találgatások azonban nem némultak el, a La Gazzetta dello Sport már 2017-tel foglalkozik: az olasz lap arról ír, hogy egy év múlva Kimi Raikkönen valóban visszavonul, a helyét pedig Max Verstappen veszi át. Gondolatukat arra alapozzák, hogy a Red Bull és Toro Rosso istállók 2016 után egészen biztosan szakítanak a Renault-val, előbbi alakulat pedig Mercedes-, utóbbi a korábbi időszakhoz hasonlóan Ferrari-motorra válthat.



Ez pedig az itáliai sajtó szerint magában hordozza a lehetőséget, hogy a 2016-ban minden bizonnyal Toro Rossónál maradó Max Verstappenre lecsap a Ferrari, az akkor már 19 éves holland pilóta pedig Faenzából Maranellóba teszi át székhelyét.

Max Verstappen – aki egy hónapon belül eléri a nagykorúságot – várakozásokon felüli újonc idényt teljesít 2015-ben. A Belga Nagydíjon nyolcadik helyével újabb pontokat szerzett, először fért be két egymás utáni versenyen a legjobb tízbe, ezzel a bajnokságban is 10. helyre került, 26 egységgel rendelkezik. A mezőny másik két újonca, Felipe Nasr és Carlos Sainz Jr. 16 és 9 ponttal bír, azaz összeadva is kevesebbel, mint Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: