DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Arrivabene: Pont ilyen Ferrarit akartam

Az F1-es istálló főnöke az idei leggyengébb hétvégéből is ki tudta emelni a pozitívumot: úgy érzi, a Ferrari sokkal jobb csapatmunkát végez, mint korábban. A versenyzők harciasságával is elégedett.

Sok mindennek nevezhető a Ferrari spái, összesen 900. F1-es hétvégéje, csak sikeresnek nem: Kimi Raikkönen hetedik helye hat pontot ért, ami a csapat leggyengébb idei mennyisége. Az újabb dobogó felé haladó Sebastian Vettel autóján az utolsó körben robbant szét a jobb hátsó kerék, a német pilóta ezzel első kiesését szenvedte el a csapat színeiben – habár a 12. helyre végül rangsorolták. Ezzel együtt a sport legújabb botránya is kirobbant a csapat és az abroncsgyártó Pirelli között. Maurizio Arrivabene csapatfőnök azonban a sötét felhők ellenére is kiemelt egy pozitívumot.

„A szépsége, ha szépségnek akarjuk hívni, az volt a spái versenynek, hogy egy kiváló csapatot láthattam egész hétvége során. Pénteken és szombaton számos problémánk volt, melyeket fantasztikusan oldottak meg. Ez az a csapat, amelyet akarok” – mondta Arrivabene, aki tavaly őszi kinevezése óta azon dolgozik, hogy újraszervezze az istállót.



„Ez az első, a második pedig az, hogy a két versenyző is elvégezte a dolgát. Seb úgy küzdött, mint egy oroszán, ilyenfajta versenyzőt akarok a csapatomban. Kimi szintúgy, annak ellenére, hogy a rajtrács hátuljáról indult” – idézi a csapatvezetőt az ESPN F1. „Pozíciókat nyert, végül pedig hetedik lett. Ha pozitívnak kell lennem, azt mondom, a jó jel az, hogy a csapat fejlődik, és most itt járunk.”

Arrivabene csapatmunkát illetően áttörésnek érzi a Belga mellett a Magyar Nagydíjat is, amely Sebastian Vettel győzelmével zárult, de sokkal nehezebben indult. „Büszke vagyok a fiúk munkájára azt illetően, hogyan reagáltak bizonyos dolgokra. Az első jelet Magyarországon láttuk. Igaz, hogy ott kissé jobban mosolyogtam, de pénteken igazán szenvedtünk, hihetetlen, milyen munkát végeztek el ezt követően.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: