DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLaren csak decemberben dönt versenyzőiről

A tavalyi évhez hasonlóan a McLaren idén sem szeretné decembernél korábban felfedni 2016-os pilótapárosát – az F1-es csapat a Hondával együttműködve fogja meghozni a döntést.

A 2015-ös évben csak december közepén jelentette be a csapat, hogy idén a Jenson Button–Fernando Alonso duóval áll majd rajthoz a futamokon – Eric Boullier versenyigazgató elárulta, ez most sem fog sokkal hamarabb megtörténni. A kérdésre, ismét várni kell-e az év végére, hogy hivatalossá tegyék a 2016-os felállást, így válaszolt: „Nem hinném, hogy a döntést az említett időpont előtt nyilvánosságra hoznánk.”

Nemcsak a versenyzők kilétét fogják sokáig titkolni, de a francia szakember abba sem enged betekintést, hogy milyen kritériumok alapján jutnak majd dűlőre a kérdésben. „Hogy milyen paramétereket veszünk figyelembe, azt nem fogom elmondani. Ez a belső megbeszéléseink témája, a belső stratégiánk. Csak annyit mondhatok, hogy Jensonnal és Buttonnal is elégedettek vagyunk” – mondta Boullier, majd hozzátette, a Hondát is bevonják a döntésbe, azonban a végső szó a csapaté.

Eric Boullier, Jenson Button



Alonso helye biztosnak tűnik a csapatnál, Button azonban aggódhat, amennyiben a leváltják őt és nem talál más F1-es ülést. Kevin Magnussen tartalékversenyző csak a lehetőségre vár, hogy ismét beleülhessen a McLarenbe, valamint az istálló kiszemeltje, Stoffel Vandoorne GP2-es versenyző is pályázik a brit helyére. Vandoorne nem csupán megfiatalítaná az F1 jelenlegi legidősebb pilótapárosát, azonban meglehetősen kevesebb pénzbe kerülne a McLaren számára, mint a 2009-es év világbajnoka. Mivel a csapat jövőre alacsonyabb büdzsével rendelkezik majd a szabályok értelmében, valamint továbbra is főszponzor után kutat, a financiális szempontok döntőek lehetnek a kiválasztás során.   

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: