DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Button ralikrosszozással idézte fel a múltat

A jelen és a múlt két F1-es sztárjának, Jenson Buttonnak és David Coulthardnak különleges élményben volt része, amikor kipróbálhattak egy ralikrossz autót a leghíresebb brit pályán.

button ralikrossz



Buttont több szál köti ehhez az extrém és élvezetes versenysorozathoz, mint azt elsőre gondolnánk, hiszen apja, a tavaly januárban elhunyt John Button is sikeres ralikrosszos volt hazájába, így a McLaren pilótája tulajdonképpen ebben a közegben nőtt fel, mielőtt formaautókkal maga is belekóstolt volna a komolyabb versenyzésbe.

Button a BBC, és a csatornánál dolgozó David Coulthard közbenjárására tesztelhetett egy a világbajnoki mezőnybe tartozó Supercart Lydden Hillben, a WRX versenynaptárában is szereplő brit pályán. Néhány kör erejéig ő és Coulthard is ostrom alá vették az ugratókat, az eseményről készült felvétel pedig a BBC közvetítésében lesz majd látható.

„Nagyszerű dolgot tapasztalhattam meg, ami teljesen különbözik attól, amihez hozzá vagyok szokva” - mondta Button, miután kiszállt a JRM Racing Minijéből. „Rendkívüli képességekre van szükség ahhoz, hogy valaki elvezesse ezeket az autókat. Már egyedül körözve is elég ijesztő, így gondolom milyen lehet, amikor 4-5 versenyző ellen kell küzdeni. Jó látni, hogy a ralikrossz ismét növekedésnek indult, nem csak Nagy-Britanniában, de világszinten is, és ugyanolyan népszerű, mint a ’80-as években volt. Az együléses pilóták közül mindenki nagyon profi és szórakoztató versenyformának tartja a ralikrosszt.

button ralikrossz (3)

„Én magam is a ralikrosszban nőttem fel. A ’80-as évek közepén apámat figyeltem versenyezni, és szerettem az autók hangját. Nem lennék ma F1-es világbajnok az apám és a ralikrosszból eredő gyökerek nélkül, hiszen itt csapott meg először az autóversenyzés szele. Ez a nap kellemes emlékeket ébresztett fel bennem, de mostanság a ralikrossz-vb eseményeit is élvezettel követem a tévében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: