DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Még mindig a Ferrarinak adok igazat

A négyszeres F1-es bajnok először szólalt meg vasárnap óta, amikor felrúgva a szokásos menetrendet, nem tett eleget médiakötelezettségeinek. A német véleménye azóta sem változott defektjét illetően.

Sebastian Vettel komoly, helyenként trágár szavakkal megspékelt kirohanást intézett a Pirelli felé a vasárnapi Belga Nagydíjat követően, nem véletlenül: a ferraris kevesebb, mint két körrel a leintés előtt veszítette el a harmadik pozíciót, és még pontot sem szerzett defektje miatt. Az olasz gumigyártó sietett megvédeni a mundér becsületét, előbb Paul Hembery nyilatkozta azt, hogy a Ferrari hibázott a stratégiáknál, végül mégis elismerték, hogy az idei abroncsok nem a legmegfelelőbbek, hiszen két éve már változtatni akartak szerkezeti összetételükön. Az csak hab volt a tortán, hogy a Pirelli a hétvége során több autó gumijain is sérüléseket talált.



„Csak hogy tisztán lássunk: én és a csapat együtt dolgoztuk ki a stratégiát” - idézte Vettelt a Motorsport.com. „A csapat mögött állok, és ez fordítva is igaz, ezért vagyunk egy csapat. A stratégiánk egyszer sem volt kockázatos, a csapa pedig semmiben sem vétett hibát” - ezzel a néhány mondattal a német ismét feldobta a labdát a Pirellinek, de nem csak a csapata volt az egyetlen, aki egyetértett vele - honfitársa, Nico Rosberg is osztotta nézetét azzal kapcsolatban, hogy a jelenlegi helyzet elfogadhatatlan.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene úgy véli, hogy a stratégiájuk volt az első számú opció a versenyre. „Az egykiállásos taktikánk abszolút helyénvaló volt, ezt tisztázni szeretném. Amikor megalkotjuk a stratégiát, számolunk is egyben, az adatok pedig a stratégián alapszanak. Amikor másfél körre vagy a harmadik hely megszerezésétől, és aztán elveszíted, persze hogy csalódott vagy. De el kell mondjam, hogy a stratégia, legyen az bármilyen agresszív is, adatokon alapszik. Nem vagyunk olyan őrültek, hogy a pilótánkat kockáztatjuk azzal, hogy rosszul olvastuk az adatokat. Nem kell aggódni, megtettük a magunkét” - tette hozzá az olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: