DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mercedes: Rosbergnek javulnia kell az időmérőkön!

A címvédő alakulat vezetője, Toto Wolff szerint a német pilótának elsősorban szombati teljesítményén kell javítani, ha harcba akar szállni a vb-címért F1-es csapattársával, Lewis Hamiltonnal.

A tavalyi után a 2015-ös Formula-1-es idény a Mercedes elképesztő fölényéről szól, így már az első futamok után biztosra vehető volt, hogy ismét Lewis Hamilton és Nico Rosberg fognak megküzdeni a világbajnoki elsőségért. 2014-ben a német versenyző némi meglepetésre a szezonzáróig harcban tudott maradni kollégájával, ám ami még ennél is váratlanabb volt, hogy az időmérőkön egyértelműen jobb teljesítményt nyújtott, mint kétszeres vb-győztessé avanzsáló társa.

A szombati kitűnő produkció azonban kevés volt Rosbergnek, így az idei évre megfogadta, hogy jobban koncentrál majd a versenyeken nyújtott teljesítményére. Ez azonban épp fordítva sült el: míg Hamilton továbbra is őrzi előnyét a futamokon, a kvalifikációkon is magára talált, s a Belga Nagydíj után már 10-1 a mérlege a némettel szemben.

Rosberg_Spa_Mercedes



A Mercedest irányító Toto Wolff is azon a véleményen van, hogy Rosbergnek javítania kell a szombati eredményein: „A munka felét már az időmérőn el kell végeznie. Létfontosságú ahhoz, hogy az élen jöjjön el a rajttól” – mutatott rá Wolff az autosport.com szaklapnak nyilatkozva. „Úgy tűnik, most Lewis hengerel, de ez érdekes, hiszen tavaly még arról beszéltünk, hogy Nico volt előnyben a kvalifikációkon, de Lewis gyűjtötte a pontokat. Idén viszont lenyűgözőek Lewis mutatói: nagy formában van, rendben van az élete, képes akkor teljesíteni, amikor kell, s ezt hűen tükrözi a 10-1-es mutató. Volt néhány elképesztő hétvégéje, ahogy például Spában is hihetetlen tempóval és körrel rukkolt elő az időmérőn.”

Wolff a fentiek és Hamilton immár 28 pontos előnye ellenére sem gondolja úgy, hogy Rosbergnek már nincs esélye a vb-cím elhódítására: „Ez kicsit kemény kijelentés. Én nem így látom. Láttunk néhány remek hétvégét tőle is, amikor csak hajszálak, ezredmásodpercek választották el egymástól őket. Ha ugyanolyan az autód és ugyanaz a háttér áll a rendelkezésedre, nehéz előnybe kerülni, és Nico is ebben a helyzetben van most” – magyarázta a címvédő istálló vezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: