DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Verstappen sürgeti Mick Schumachert

Michael Schumacher fiának nem kellene túl sok időt elvesztegetnie a legalacsonyabb versenysorozatokban, inti a 16 éves németet Max Verstappen, aki maga is hatalmas léptekben érkezett meg az F1-be.

Mick Schumacher tavaly még gokartozott, és az idei szezonban vágott bele a formaautózásba a német F4-es bajnokság keretein belül, amely szint a legalsó lépcsőfoknak számít az együlésesek világában. A tőle mindössze másfél évvel idősebb Max Verstappen két szezonnal ezelőtt még szintén gokartozott, ám két óriáslépést megtéve 2014-ben az F3 Eb mezőnyébe, idénre pedig már az F1-be ugrott, a sorozat valaha volt legfiatalabb debütálójaként.

Dppi_00115012_110



Nem csoda, hogy amikor Spában megkérdezték Verstappent, hogy milyen karrierutat javasol a hétszeres világbajnok fiának, gyors előrelépésre sürgette a kis Schumachert.

„Azt javasolnám Micknek, hogy ne töltsön el még egy évet a Formula-4-ben. Időpocsékolás lenne, mivel ott semmit nem tud tanulni az aerodinamikáról. Már a jövő évben a Formula-3-ba kellene mennie” - nyilatkozta a Kölner Expressnek.

Verstappennel azonban tudatták, hogy Schumacher első formaautós szezonja igencsak döcögősen halad eddig, egyetlen futamgyőzelmén kívül ugyanis nem nagyon tudott erős eredményeket felmutatni.

„Ez nem számít” - vágta rá rögtön a Toro Rosso pilótája. „Micknek nagyratörő tervei vannak, és a Formula-3-ban gyorsabban tudna tanulni. Én is versenyeztem Frits van Amersfoort csapatában, és így tudom, hogy kellő felkészítésben részesíti Micket. Remélhetőleg hamarosan a Formula-1-ben találkozunk.”

A Schumacher-Verstappen kapcsolatnak már történelme van a Formula-1-ben, hiszen a két tinédzser apja, Michael és Jos is éveken át együtt versenyeztek a mezőnyben, 1994-ben a Benettonnál pedig csapattársak is voltak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: