DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Button szenvedett, mégis élvezte a versenyt

Hogy mindezt hogyan? Úgy, hogy páholyból nézhette az előtte haladók küzdelmét - körhátrányban. Napjáról mindent elmond, hogy egyedül a Manor két F1-es autóját tudta maga mögött hagyni.

Sírva vigad 2009 világbajnoka, hiszen senkivel sem tudott harcba szállni a Belga Nagydíj során, de legalább a pontszerző helyekért csatázó pilóták küzdelmében „gyönyörködhetett” a verseny végén. Fernando Alonso legjobb spái versenyéről beszélt, kiemelve, hogy 40 másodperccel előzte meg Buttont, aki csak a két Manort tudta maga mögé utasítani.



„Problémánk volt az energiatárolással, nem tudtam felhasználni, amit elraktároztam” - idézte Buttont a Motorsport.com. „Az egyenesekben egyszerűen nem tudtam semmit tenni, így csak a motorerőre támaszkodhattam. Ez így nehézzé tette a versenyzést, sőt, az igazat megvallva kicsit kínos volt egyedül körözgetni. Az utolsó nyolc körben az engem lekörözött és előttem lévő pilóták küzdelmét páholyból nézhettem, amit élveztem.”

Button hozzátette, hogy a problémái ellenére sem tudott volna harcra kelni a mezőny többi tagjával. „Még nem történt ilyen velem korábban… A tempónk egyébként sem volt jó, ahogyan az látható volt Fernandónál is, de amikor nem tudsz semennyi energiát sem előhívni… csak körbe-körbe autóztam. Fernando autójával minden rendben volt, mégis 36 másodpercre maradt le az előtte haladó autótól. Ez jól mutatja, hogy hol is állunk jelenleg, Monzában pedig ugyanez vár ránk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: