DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Raikkönen újabb megrovást kapott

Kimi Raikkönen az F1-es Belga Nagydíjon megkapta idei második megrovását a harmadik szabadedzésen Roman Grosjeannal történt incidens után, és ha összegyűjt még egyet, akkor automatikusan 10 rajthelyes büntetésben részesül.

A szombat délelőtti szabadedzés végén a francia pilótának ki kellett kerülnie Raikkönent, amikor a finn lelassított a Paul Frere kanyar kijáratánál. A mérges Grosjean az esetet nagyon veszélyesnek titulálta, mivel az elkerülő manőver során kis híján elveszítette az irányítást autója felett. Pedig a versenybírák jelentése szerint Raikkönent többször is figyelmeztették, hogy közeledik hozzá a Lotus pilótája.

„A hetes autó pilótája (Raikkönen) konstans sebességtesztet hajtott végre, mialatt a nyolcas számú autó (Grosjean) gyorskörön volt. A hetes autó pilótáját kétszer is figyelmeztették a csapatrádión, hogy a nyolcas autó mögötte halad” - áll a jelentésben.

Kimi Raikkonen Hungaroring2



„A 15-ös kanyar kijáratánál a hetes autó gyorsulása megállt 200km/h-nál, de az ideális íven maradt. Ez arra kényszerítette a nyolcas autót, hogy hirtelen irányt változtasson az ütközés elkerülése miatt.”

Raikkönen automatikusan megkapja a 10 rajthelyes büntetést abban az esetben, ha az idén harmadszor is megrovást kap. Korábban már ugyanis összegyűjtött egyet, akkor a bahreini bokszutcában volt egy veszélyes helyzete.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: