DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Egy pilótára vágyik igazán a Haas

Gene Haas nemrég három versenyzőre szűkítette azok listáját, akik szóba jöhetnek első F1-es pilótáiként, most viszont egyvalaki iránt fejezte ki szimpátiáját - kérdés, megkaparinthatja-e?

A Ferrari tesztpilótái, Esteban Gutierrez és Jean-Eric Vergne mellett Nico Hülkenberg volt a harmadik pilóta, aki felkeltette Gene Haas figyelmét – az amerikai vállalkozó most azt is elmondta, hogy német versenyzőre fáj különösen a foga, de nem biztos, hogy meg tudná szerezni. Hülkenberg harcban van a Ferrari másik üléséért, ha a maranellóiak búcsút intenek Kimi Raikkönennek, de úgy tűnik, hogy Valtteri Bottas sokkal esélyesebb honfitársa helyére. Ha a Force India pilótája mégis szeretne a Ferrari közelében maradni, érdemes lenne megfontolnia a Haas ajánlatát, lehet, hogy ezzel a lépéssel akár utat találna a Forma-1 legsikeresebb gárdájához is.



„Hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy elérhető-e, vagy sem” – nyilatkozta Gene Haas a Motorsport.com-nak Hülkenbergről. „Nagyon jól teljesít a Force Indiával, s bár a legutóbbi versenye nem sikerült valami jól, úgy tűnik, hogy mások is érdeklődnek iránta. Nem tudom, hogy leigazolhatjuk-e, kérdés, hogy mit akar, vagy mik az elvárásai egyáltalán? A pilóták sokat hezitálnak, mielőtt egy új csapathoz igazolnak. Még mindig aktív F1-es versenyzőre van szükségünk, de ez attól függ, ki hol fog vezetni jövőre – mindenesetre augusztusban többet fogunk tudni.”

Haas kitért arra is, mennyi dolguk van mostanság, hiszen kevesebb, mint fél évük van az első F1-es autójuk bemutatásáig. „Ott van a tervezés, aztán a gyárunkon dolgozunk, valamint folyamatosan rendeljük az újabb felszereléseket. Ez sokkal több időt igényel, mint vártuk – háromtól hat hónapig terjedhet, mire valami megérkezik, de ez van, hozzá kell szoknunk. Nincsen túl sok időnk, de ha ennél is kevesebb állna rendelkezésünkre, nem tudom, hogyan oldanánk meg” – tette hozzá az amerikai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: