DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Renault-nál nincsen nyári szünet

Az F1 nyári szünete nem csupán azt jelenti, hogy három hétvégén keresztül nincsen verseny: a szabályok előírják, hogy a csapatok gyárait ebben az időszakban két hétre be kell zárni. A Renault-nál azonban változatlanul dolgoznak.

A motorszállítónak szüksége is van a javulásra, ugyanis a szezon első felének többségében mind a sebesség, mind a megbízhatóság hiányzott a franciák erőforrását használó Red Bullnak és Toro Rossónak. Az említett csapatok versenyzői aztán második, harmadik és negyedik helyet gyűjtöttek a Magyar Nagydíjon, amely motivációként szolgálhat a Renault számára. A Formula-1-es program vezetője „agresszív célok”-ról beszél, és azt is elmagyarázta, miért tehetik meg, hogy figyelmen kívül hagyják a nyári szünidőt.



„A Renault Sport F1 nem egy csapat, ezért kivételt jelentünk a leállás alól, ha úgy döntünk” – árulta el Remi Taffin, a sportrészleg műveleti igazgatója. „Az idei versenynaptár egészen hektikus volt, ezért a pályaszemélyzet és a tervezők egy része a szünetet nyaralásra fogja használni, de a Renault Sport F1 hivatalosan továbbra is nyitva marad. A dolgozók körülbelül 35 %-a minden nap munkában lesz. A személyzet különböző időpontokban kapja ki a szabadságát, így a teljesítményre irányuló munka folyamatban lesz.”

„Számos fontos fejlesztés érkezik az év második felében, ezért fontos, hogy ne álljunk le, ezzel is segítve partnercsapatainkat” – tért ki a további 2015-ös célokra. „Folytattuk az előre mutató lendületet, a magyarországi eredmény pedig megmutatta, hogy a helyes trendet követjük. Habár úgy tűnik, mintha mindenki szabadságra menne, mi továbbra is keményen hajtunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: