DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nasr: Elértem a legtöbb év eleji célom

Az Ausztrál Nagydíj ötödik helyét felülmúlni nem sikerült, de a Sauber újonc pilótája így is elégedett eddig mutatott teljesítményével. Már alig várja az F1-es csapat idei első fejlesztését.

A Sauber pilótáját többen is fizetős versenyzőnek bélyegezték, mikor a 2013-as szezon végén leigazolta őt a svájci istálló. Azoknak, akiknek GP2-ben szerzett győzelmei és összetettbeli harmadik helye nem lett volna elég, az Ausztrál Nagydíjon adott csattanós választ, amelyet ötödik pozícióban zárt az istállóval, amely az egész 2014-es szezonban nem tudott pontot szerezni. Nasr azóta nyolcadik helynél nem végzett előrébb, de mi sem bizonyítja jobban, mennyire jól végzi munkáját, mint az, hogy a Sauber már a Magyar Nagydíjon bejelentette, jövőre is marad a csapatnál.



„Elértük a legtöbb célunk, melyeket a szezon első felére jelöltünk ki” – fogalmazott Nasr. „Kihoztuk a maximumot a lehetőségeinkből, főleg az elején. Ezáltal esélyt kaptunk fontos pontokat szerezni. Az eredmény Ausztráliában meggyőző volt. Ötödikként célba érni különleges élményt jelentett számomra, akárcsak a csapatnak.”

„Jelenleg nehéz időket élünk át” – mondta a pilóta, de emlékeztetett rá, hogy a nyári szünet után a csapat idén először fejlesztéseket kap. „A frissítéseink Spa-Franchorchampsban és Szingapúrban fognak érkezni, tehát türelmesnek kell lennünk. A szezon félidejében járunk, és úgy gondolom, hogy a jó irányba haladunk. Ami engem illet, versenyzőként valami újat tanulok minden hétvégén. Első Formula-1-es szezonom fel- és lefelé ívelő időszakokból áll. Csapatként eddig jó dolgokat hajtottunk végre.”

Felipe Nasr egészen a Magyar Nagydíjig a legtöbb ponttal rendelkezett a három újonc – mellette a Toro Rosso párosa, Max Verstappen és Carlos Sainz – közül, most a 12. pozícióban 6 egységgel marad le Verstappentől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: