DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Grosjeant egyre frusztráltabbá teszi a Lotus helyzete

Két éve még dobogós helyekért küzdött, idén viszont örül, ha sikerül pontot szereznie: Grosjean szerint egy oka van annak, hogy a Lotus F1-es csapata nem tud előrébb lépni.

Az tény, hogy az idei évre tervezett E23-as jobb elődjénél, hiszen Romain Grosjean és Pastor Maldonado tavaly 19 verseny alatt tíz egységet gyűjtött össze, idén pedig 10 alatt már harmincötöt. A francia szerint csapata mégsem tart ott, ahol az alapanyagnak köszönhetően kellene – Grosjean a tulajdonosi háttérre vezeti vissza a sikertelenséget, mivel a Renault nagy valószínűséggel fel fogja vásárolni az enstone-iakat (azaz visszaveszi őket), és ennek tudatában már a jelenlegi tulajdonos Genii Capital már nem invesztál annyi pénzt a csapatba, mint korábban.



„A fejlesztések nem voltak a legjobbak, ami nem annak köszönhető, hogy rossz emberek dolgoznának a gyárban, mert számtalan ötlettel rendelkezünk” – idézte a franciát az F1i.com. „Úgy vélem, hogy a CFD-nél, a szélcsatornában, és a tervezőasztalon is remek munka folyik, csak az a helyzet, hogy a legtöbb tervet nem tudjuk pályára vinni. Amikor azon gondolkodsz, hogy eladod a csapatodat, már nem teszel több pénzt bele, mert nincs értelme. Jelenleg várakozó állásponton vagyunk, és reméljük hamarosan többet fogunk tudni, mert az alapkoncepciónk egyértelműen előrelépés a tavalyihoz képest” – folytatta a francia, aki nemrég úgy nyilatkozott, hogy szívesen venné, ha első F1-es csapata átvenné a Lotus irányítását.

 „Papíron megértjük a problémákat és meg is tudjuk őket oldani, de fejlesztenünk kell az alapokon, hogy előre tudjunk lépni – ez eddig nem sikerült.” Grosjean szerint a frusztráció mindenkin látható a csapatban, hiszen olyan autóval rendelkeznek, melyben nagy potenciál rejlik. „A mérnökök szeretik megvalósítani az új ötleteiket, és szeretik megnézni az autón, hogy működik-e, vagy sem. A pilóták pedig odavannak azért, ha egyre gyorsabbá és gyorsabbá tudják tenni azt. Persze a helyzet nem túl ideális, de bízom benne, hogy hamarosan túl leszünk ezen az időszakon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: