DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Bottasnak tele a hócipője a pletykákkal

Valtteri Bottas elárulta, eléggé zavarja, hogy napról napra újabb találgatásokat hall, amelyek összekötik őt a Ferrarival és Kimi Raikkönen jövő évi F1-es ülésével. Szerinte ez honfitársával szemben sem szép.

Lehet ugyan, hogy tényleg lesz valami a Bottas-Ferrari kapcsolatból a közeljövőben, hiszen már-már gyanúsan sokat beszél róla a média, egyelőre azonban még semmit nem erősítettek meg a felek, így továbbra is maradnak a találgatások, amelyek szerint nem csak hogy Bottas a legesélyesebb Raikkönen jövő évi ülésére, hanem a Ferrari már a kivásárlási díjat is kifizette a Williamsnek a szerződéssel rendelkező finn tehetség idő előtti elengedéséért.

Akárhogy is van, egy valakinek már a könyökén jön ki a téma, ő pedig nem más, mint maga Valtteri Bottas.

Dppi_00115011_397



„Nyilvánvalóan kering néhány bosszantó pletyka. Ezek egyáltalán nem igazak, és nem is tisztességesek sem a Williamsszel, sem Kimivel szemben. Még meg kell várnunk a dolgok alakulását, mielőtt tényekről beszélhetnénk” - nyilatkozta sejtelmesen a Daily Mailnek. „Persze az ilyen spekulációk mindig zavaróak egy kicsit, de amint belevágok egy versenyhétvégébe, az ilyeneket teljesen kizárom, és csak a vezetésre, illetve a csapattal való munkára összpontosítok.”

Könnyen lehet, hogy Bottasnak jövőre a Ferrarinál jobb esélye lenne majd a futamgyőzelmekre, mintha a Williamsnél maradna, ám még nem tett le arról sem, hogy már idén felállhasson a dobogó tetejére. A Hungaroringen a Ferrari brillírozott, Bottas szerint azonban ez nem hogy csökkentené, inkább növeli saját idei esélyeit egy hasonlóan jó eredményre.

 

„A Mercedes rendkívül erős, de a Ferrari Budapesten megmutatta, hogy le lehet őket győzni. Soha ne mondd, hogy soha - mi továbbra is a futamgyőzelmeket célozzuk meg. Tényleg gyors autóval rendelkeznek, de a motorsportban bármi megtörténhet. Hinnünk kell ebben, és ha megragadunk minden lehetőséget, akkor már idén is sikerülhet” - bizakodott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: