DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel: Hihetetlen utolérni Senna rekordját

Az aktuális F1-es mezőnyből Sebastian Vettel lett az első, aki elérte 41. nagydíjgyőzelmét: ezzel pedig beállította a legendás Ayrton Senna eredményét. Ennél azonban fontosabbnak érzi, hogy a győzelmet Jules Bianchi családjának ajánlja.

 A nagydíj előtt még azt számolgattuk, kettő győzelmet kell Lewis Hamiltonnak behúznia, hogy utolérje Ayrton Senna 41 elsőségét, és példaképével együtt minden idők harmadik legsikeresebb versenyzőjévé váljon. Helyette viszont a Magyar Nagydíjon második ferraris győzelmét szerző Sebastian Vettel büszkélkedhet ezzel az érdemmel, az aktív versenyzők közül ő mondhatja el magáról, hogy elsőként érte utol a Formula-1 ikonikus alakját.



„Senna rekordjának említése ugyancsak hihetetlen. Nem tudom szavakba önteni” – mondta a verseny utáni sajtótájékoztatón Vettel, aki bajnoki címek terén már két éve túlszárnyalta a három világbajnokságot nyerő brazilt. „Mindemellett úgy gondolom, ez Jules-nek és a családjának szól. Ez fontosabb, mint bármi más. Nehéz hét volt a keddi nappal (Bianchi temetése), azután pedig rá gondoltuk a rajtrácson. Nagyon érzelmes volt, ilyenkor pedig nehéz újra felvenni a ritmust.”

„De mikor ismét az autóban találod magad, és lehajtod az ellenzőt, akkor nagyon sok dologra kell figyelned, másnak pedig már nem igazán jut hely. Hihetetlen, milyen hullámhegyeken és -völgyeken mész keresztül, de végül nekünk, a versenyzőknek közös a szenvedélyünk, amit szeretünk. Más emberek vagyunk, különböző srácok, de a szenvedélyünk azonos, és ez vezérel minket. Úgy gondolom, a versenyzés szeretete nagyobb, mint bármi más.”

A Formula-1 legtöbb futamot nyerő versenyzői:

1. Michael Schumacher

91

2. Alain Prost

51

3. Ayrton Senna

41

3. Sebastian Vettel

41

5. Lewis Hamilton

38

6. Fernando Alonso

32

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: