DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen sör utáni nyilatkozata

A Ferrari máig utolsó F1-es világbajnoka egy biztosnak tűnő dobogós helyezéstől esett el a Magyar Nagydíjon egy bosszantó műszaki probléma miatt. Tudjuk az okát, miért jött ki ilyen későn a Ferrari hivatalos sajtóanyaga.

Kevéssel a futam leintése után Kimi Raikkönen orra alá nyomták a mikrofont, és azt kérdezték tőle, dühös volt-e az MGU-H meghibásodása miatt, ami egy kettős győzelemtől fosztotta meg a Ferrarit, illetve egy dobogós helyezéstől őt. A Jégember a maga sajátos stílusában annyit felelt erre: „A sör segített.”



Amíg tehát Sebastian Vettel a győzelemért járó pezsgőt kortyolgatta a pódium tetején, addig Kiminek valahol a Ferrari-garázs egy eldugott szegletében becsusszant egy idegnyugtató és hűsítő sör, így talán ezzel is indokolható, hogy a Ferrari a versenyen elért eredménnyel ellentétben a hivatalos sajtóközlemények kiadásában a mai napon szinte a leglassabbnak bizonyult az összes csapat közül. Biztosan várták, hogy Kimi újra előkerüljön… Amikor viszont nyilatkozott, akkor már tényleg higgadt volt, úgyhogy a sör ezek szerint valóban segített. Egészségére!

„Kár azért, ami ma a versenyen történt, de amikor az embernek nincs szerencséje, akkor nincs szerencséje” – ment biztosra az első megállapításával a finn. „A legjobbunkat nyújtottuk. A rajt nagyon jól sikerült mindkettőnknek, valószínűleg ez volt eddig a legjobbunk idén. Jó volt a tempónk is, ezért el tudtunk húzni, és tartani tudtuk az előnyt. Végig meg volt a sebességünk, és arra számítottam, hogy a végéig el tudom majd nyomni, de egyszer csak egy furcsa zajra lettem figyelmes az autóban, ami utána egyre csak erősödött. Megpróbáltuk megjavítani az autót, de nem sikerült, ezért úgy döntöttem, kiállok” – árulta el Raikkönen, hogy az ő döntése volt, hogy nem kínozza tovább az autót.

„Csapatként nagyon jó kis nap volt ez Sebastian győzelmének köszönhetően, de szerintem ma többet érdemeltünk volna egy szimpla győzelemnél. A problémám nélkül könnyedén az első két helyen végezhettünk volna, de úgy tűnik, számomra mindig a lehető legrosszabbul alakulnak a dolgok. A szezon első felére végig ez volt a jellemző: megvolt a tempóm, de kicsit balszerencsés voltam. Mindig volt valami, ami rossz irányba befolyásolta az eredményemet. Most a legfontosabb, hogy túltegyük magunkat minden problémán, tovább hajtsunk, aztán remélhetőleg a szerencse is végre a mi oldalunkra áll, és megkapjuk, amit megérdemlünk” – fogalmazott Kimi Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: