DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mercedes: Ki kell vizsgálni a gyenge rajtot

Bár a csapat újabb győzelmet aratott az F1-es Brit Nagydíjon, a startnál mindkét Williams megelőzte őket. Hamilton aztán két kiválóan időzített kiállásnak köszönhetően nyert hazai pályán.

Ritkán látott starttal kezdődött a brit verseny Silverstone-ban, amelynek a Mercedes szenvedő alanya volt: a Williams mindkét versenyzője elszáguldott az első sorból induló Ezüstnyilak mellett, emiatt egészen az első kiállásokig vezették a versenyt, és esélyesnek tűntek a győzelemre is. Bár Lewis Hamilton és Nico Rosberg végül megszerezte a Mercedes idei hatodik 1-2-es sikerét, a csapat nem felejtette el, hogyan indult minden.



„Tökéletes verseny volt, egy valódi csapateredmény. Ki kell vizsgálnunk, mi történt a rajtnál. A Williamsek úgy indultak el, mint a rakéták, miközben a mi versenyzőink rossz tapadásra panaszkodtak” – mondta Toto Wolff, a Mercedes üzleti ügyvezető igazgatója a verseny utáni értékelésében.

Az élen haladó négyesből Lewis Hamilton állt ki elsőként, ennek köszönhetően pedig ő került vezető helyre, miután a többiek is kereket cseréltek. „Tudtuk, hogy tovább bírjuk a gumikon, mint ők, ezért egy agresszív korai kiállásra kerítettünk sort Lewisszal, ennek köszönhetően pedig az élre ugrott. A kulcs a kiállás minősége volt. Közel egy másodpercet nyertünk Massához képest a bokszutcában, ez pedig megnyitotta a versenyt Lewis számára.”

Hamilton másik kiállása már nem csupán a vezetést, hanem a győzelmet jelentette: a legjobb pillanatban érkezett intermediate abroncsokért az erősödő esőben. „Lewis a köztes gumikra váltott, onnantól kezdve pedig irányítása alatt tartotta a versenyt. Nico egy körrel később állt bokszba, azután a második helyet hozta haza. Igazán büszke vagyok a bokszfalon meghozott döntésekre” – dicsérte meg a csapatot Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: