DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mégsem jön az Aston Martin az F1-be?

A brit cég első embere úgy véli, hogy a sportág magas költségei miatt nem sok az esély arra, hogy az Aston Martin bármilyen módon szerepet vállaljon a száguldó cirkuszban.

Ahogyan korábban írtuk, az Aston Martin-t a Mercedes-motort használó csapatokkal hozták összefüggésbe (a német gyártó 5%-ot birtokol a brit cégben), de leginkább a Red Bullal, ahol kulcsfontosságú a közeljövőben rendezni a 2016 utáni időszakra szóló motorkérdést. Christian Horner, a Milton Keynes-iek csapatvezetője merő spekulációnak tartja a partnerkapcsolatra lépést az Aston Martinnal, és most a britek első embere oszlatta el a ködöt a hírek felől.

„Az a lényeg, hogy az egész nagyon nehéz lenne számunkra, hiszen nincs arra pénzünk, hogy belépjünk az F1-be, és jó munkát is végezzünk ott” – idézte Andy Palmert a Sky Sports honlapja. „Hacsak nem lenne valami garanciánk arra, hogy felvehetjük a Ferrarival a harcot, akkor talán, más esetben egyáltalán nem fontolgatom ezt. Ezért azt mondhatom, hogy valószínűtlen. Soha sem szabad azt mondani, hogy soha, de jelenleg ez a helyzet.”



„Úgy gondolom, hogy a legtöbb csapat megközelített engem valamilyen formában az elmúlt kilenc hónapban, mióta itt vagyok. Nyilvánvaló okok miatt a Ferrari és a McLaren nem tartozik közéjük” – utalt Palmer arra, hogy az említett két gyártó számít az Aston Martin legfőbb riválisának a sportautó-piacon.

Palmernek kulcsszerepe volt abban, hogy még Nissan-vezérként a Red Bullhoz vigye az Infinitit, mely cég ismertebbé tette magát, és növelte eladásait az F1-es világbajnok partnereként. Az 52 éves elnök azonban azt mondja, nincsenek hasonló tervei az Aston Martinnal. „Az Aston Martint mindenki ismeri. Nekem az a célom, hogy ismét olyan sportautókkal emlegessék egy lapon, mint a Ferrari, McLaren, vagy Porsche. Erre van szükségünk, a Forma-1-hez viszont nagyon sok pénz kell, ami jelenleg nem áll rendelkezésünkre” – tette hozzá Palmer, aki korábban elmondta, hogy a Hosszútávú világbajnokság megfelelő platform a cég ázsiójának növelésére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: