DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Jordan sok minden, de nem bolond”

Védelmezőre lelt Eddie Jordan, akit Ron Dennis Silverstone-ban úgy jellemzett, mint az F1 nagy falujának ügyeletes bolondját – persze előtte Jordan is megmondta a magáét a McLaren-vezérről...

Nem akármilyen szócsata alakult ki az elmúlt napokban két régi ismerős, a jelenleg a BBC-nél dolgozó Eddie Jordan és korábbi kollégája, a McLarent vezető Ron Dennis közt. Az egykori csapatfőnök a múlt héten így nyilatkozott Dennisről: „Kirúgta Martin Whitmarsht, pedig ő soha nem vezette annyira rosszul ezt a csapatot, mint most Dennis.”

Silverstone-ban aztán a rivális Sky csatornának nyilatkozva Dennis sem fogta vissza magát Jordannel kapcsolatban: „Úgy tekintek a Formula-1-re, mint egy családra, a családok pedig falvakban laknak. És minden faluban van egy falu bolondja. Ő pontosan megfelelő erre a szerepre” – mondta a McLaren-vezér Martin Brundle-nek nyilatkozva.

eddiejordan_zene



Jordan BBC-s kollégája, David Coulthard a skót Telegraphnak nyilatkozva kiállt az egykori csapatvezető mellett: „A McLaren jelenlegi helyzete hihetetlenül frusztráló, láthatjuk, hogy kezdenek felforrni az indulatok. Eddie-re sok dolgot lehet mondani, de semmiképpen sem bolond. Miközben rengetegen elbuktak, ő nagyon sikeresen üzemeltette saját csapatát, és szép summáért adott túl rajta végül...”

Coulthard emellett a McLaren jelenlegi helyzetéről is kifejtette a véleményét: „Nehéz elképzelni, hogy a szezon végéig előrelépéseket tesznek majd. Egyelőre tulajdonképpen foglalkoznunk sem kell velük, egészen addig, amíg nem lesznek újra versenyképesek...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: