DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Megpróbáltuk, nem jött be

Így magyarázza a Ferrari versenyzője gyenge teljesítményét. Miközben csapattársa dobogón állt, ő egy elérhető ötödik helyet nyolcadikra váltott elrontott taktikával az F1-es Brit Nagydíjon.

Habár a finn versenyző a tegnapi időmérő edzésen ötödik rajthelyet szerzett csapattársa, Sebastian Vettel előtt, már rögtön a startnál elveszített egy pozíciót Nico Hülkenberggel szemben, a Mercedes és Williams pilótáinak négyese pedig körökön belül eltűnt szeme elől. A finn a szemerkélő esőben egy kifizetődő taktikai húzás érdekében elsőként váltott intermediate abroncsokra, döntése azonban túl korainak bizonyult. Jelentősen hátraesve a nagydíjat így csak nyolcadik pozícióban zárta, miközben csapattársa, Sebastian Vettel végül dobogóra állt.



„Nagyon sok minden változott körről körre. A hatos-hetes kanyar aztán nagyon csúszóssá vált, jobban és jobban esett, én pedig úgy gondoltam, bejövök, hiszen még több fog esni, de ezt négy körrel korán tettem. Rosszul döntöttünk, de legalább megpróbáltuk” – mondta a versenyző, aki elkopó abroncsai miatt végül még egyszer kiállt cserélni, habár a mögötte haladókhoz viszonyított nagy előnye révén ez már nem került pozícióba.

Beszámolója szerint autója különösen viselkedett: egyszer nem sikerült előzni vele, aztán úgy tűnt, minden helyreállt. „Gyorsabbak voltunk Hülkenbergnél, de nem tudtuk megelőzni, aztán kiálltunk, és már rendben volt. Spóroltam a gumikkal, miután pedig nyomni kezdtem, a kocsi valójában jól működött. Nem tudom, milyen okból hiányzott a köridő, de a kezeléssel nem adódott probléma” – magyarázta a finn versenyző.

Ami a világbajnoki pontversenyt illeti, a Ferrari hosszú idő után elveszítette a ponttáblázat harmadik-negyedik pozícióját, a williamses Valtteri Bottas ugyanis bejött Raikkönen elé, akitől Felipe Massa is csak két egységre marad le.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: