DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mi történt Max Verstappennel?

Az eddig jobbára hibátlanul teljesítő újonc F1-es pilóta amatőr hibát vétett, és kicsúszott a verseny elején, míg Carlos Sainz erőtlenül gurult a pálya szélére - a Toro Rosso jobbat remélt.

Végeredményében az az igazság, hogy Max Verstappen esetében egy újoncról van szó, aki első fél évében szinte hibát sem vétett (a monacói balesetet sem lehet teljesen az ő számlájára írni), és igencsak magasra kúsztak az elvárások vele szemben. Ezért lepett meg mindenkit, hogy a verseny elején, az újraindítást követően a kettes kanyarban egész egyszerűen elveszítette az irányítást autója fölött, és a kavicságyban kötött ki, ahonnan nem tudott kikecmeregni.



„A rajtom nem volt a legjobb, de sajnos nagyon rövidre sikeredett a versenyem is, a kerekek kipörgése miatt. Szerencsére el tudtam kerülni a többiek ütközését a start után, az újrarajtnál azonban elindult az autó hátsó része a kettes kanyarban. Noha éppen csak nekikoccantam az első szárnyammal a gumifalnak, nem tudtam hátramenetbe kapcsolni, és itt véget is ért a versenyem. Szomorú, de már nem változtathatunk rajta, csak a következő versenyre kell koncentrálnunk, és leszegett fejjel, erősebben kell visszatérnünk” – nyilatkozta a holland versenyző.

Carlos Sainz versenyének hasonló hiba vetett véget, mint Daniel Ricciardóénak a Red Bullnál – a spanyol elektronikai hiba miatt húzódott félre az utolsó kanyarban, és ebben az évben először láthattuk a virtuális biztonsági autó életbe lépését, amíg levitték a pályáról a sántikáló Toro Rossót. „Nem ez volt a legjobb befejezése egy olyan versenynek, melyben sokkal több volt… A nehéz start után az első etapban szenvedtem egy kicsit, de a gumicsere után megtaláltam a tempómat, és elkezdtem keményebben hajtani. Attól kezdve minden remekül alakult: kényelmesen hajtottam a kilencedik helyen, vártam az esőt, de az autó lekapcsolt, és itt volt a vége. Frusztráló vége volt ez a versenyemnek, egy ilyen nagyszerű pályán, mint amilyen Silverstone.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: