DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Majdnem összeütköztem Massával

Sebastian Vettel nem nyilatkozott boldogan az F1-es Brit Nagydíj időmérője után. Nem elég, hogy minden előjel nélkül alulmaradtak a Williamsszel szemben, az utolsó percekben majdnem közelebbi kapcsolatba is került az egyikkel.

A német csupán a 6. helyen zárta a kvalifikációt, miután nem csak a Mercedesek, hanem a két Williams és saját csapattársa is gyorsabbnak bizonyult nála. A Kimi Raikkönennel szembeni kéttizedes hátrány lehet a kevésbé meglepő, hiszen a finn a hétvége eddigi részében igazán nyeregben volt, a grove-i istálló autói azonban tegnap még semmi jelét nem mutatták annak, hogy ellenfelei lehetnek a Scuderiának.

Amikor Vettelt a leintés után arról kérdezték, meglepődött-e a Williams tempóján, így felelt: „Igen is, meg nem is. Annak fényében, hogy milyen rossz napjuk volt tegnap, meglepetésnek számít, annak tudatában viszont nem, hogy számítottunk a péntekről szombatra történő előrelépésükre.”

CJEuHUeWUAA1Bha



A német meleg pillanatokat is átélt a kvalifikáció végén, hiszen utolsó gyorskörére készülve Felipe Massa hirtelen lelassított előtte, miközben baloldalon Nico Rosberg autója jelent meg még alacsonyabb tempóval. A helyezkedés a német szemszögéből nézve kis híján csúnya véget ért.

„A kivezető köröm nyilvánvalóan nem volt valami nagyszerű, majdnem összeütköztünk Felipével az utolsó próbálkozásom előtt. Szerintem egy kis félreértés okozta az egészet, mert Nico nagyon lassan haladt. De senkit nem lehet hibáztatni az esetért. Elvégre nekem is két próbálkozásom volt, és nem használtam ki őket a legjobban, különösen a másodikat nem. Volt már ennél jobb napunk” - nyilatkozta Vettel, aki talán emiatt sem volt képes javítani idején utolsó nekifutásra, így idén mindössze másodszor lesz kénytelen csapattársa mögül megkezdeni egy futamot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: