DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Alonsót kizárhatják az időmérőről!

A McLaren szokatlan hibát követett el kerékcsere közben a szombati F1-es kvalifikáció elején. A csapatot már a versenybírák elé idézték, Fernando Alonsót a rajtrács végére száműzhetik.



A csapat versenyigazgatója, Eric Boullier a motorsport.com lapnak megerősítette, valóban hibát követtek el a Q1-es szakasz során. A két versenyző egyszerre érkezett a bokszba kerékcserére, ez vezetett a kavarodáshoz, amely során Fernando Alonso autójára került az egyik, Jenson Buttonhoz tartozó kerék. A csapat képviselőit a versenybírák elé rendelték, a forrás szerint a spanyol versenyzőt valószínűleg kizárják a kvalifikációról, ami azt jelenti, hogy holnap az utolsó helyről kell rajtolnia.

Ami azt illeti, Alonso ezzel nem veszít sokat: az időmérőn a 17. helyre kvalifikált (egy pozícióval Button elé, rajta kívül csak a Manor párosát megelőzve). Az alacsony rajthely – a McLaren Kína óta először esett ki mindkét autóval a Q1-ben – ellenére ő maga úgy nyilatkozott, a McLaren idei legjobb eredményét érte el szombaton, a szezon későbbi versenyein sokkal lehangolóbb képet mutathat teljesítményük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: