DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso: Lesz ez még így se

A McLaren csak egyetlen csapatot győzött le a silverstone-i F1-es időmérőn, a Manort, a spanyol versenyző azonban figyelmeztetett, Spában és Monzában ezt is alul fogják múlni.

Hazai versenyén újabb gyenge eredményt ért el a McLaren istálló: a Brit Nagydíj szombati időmérője után Fernando Alonso és Jenson Button csak a 17. és 18. rajthelyről várhatják a startot. Nem túlzás azt mondani, hogy a szezon előrehaladtával a csapat fejlődés helyett egyre gyakrabban alulmúlja önmagát: az áprilisi Kínai Nagydíj óta fordult elő először, hogy egyik autó sem jutott Q2-be. Ráadásul Alonso figyelmeztetett, ne lepődjön meg senki, ha a további versenyeken a csapat még mélyebbre kerül.



 „Ez a maximum, néhány tizeddel Jenson előtt lenni. Ennél sokkal gyorsabban nem tudnék menni. És ugyanilyen lesz Magyarországon, Belgiumban pedig rosszabb, Monzában szintén rosszabb a motorerő jelentősége miatt. Ez jelenleg ilyen” – idézi az Autosport a spanyol versenyzőt, aki egy meglepő kijelentést tett.

„Furcsán hangzik, de számunkra ez az év legjobb kvalifikációja. Csupán 1,5 másodpercre lenni az elsőtől (a Q1-ben), új közepes abroncsokon, amelyeket a Ferrari is használt, ráadásul a versenynaptár második leghosszabb pályáján. Az összidőt tekintve közelebb vagyunk az elejéhez. Ezek a legjobb hírek, de fejlődnünk kell, mert nyilvánvalóan így nem elég.”

Jenson Button eredményét még jobban bánja annak fényében, hogy Silverstone-ban érte el. „Igazán nehéz nap volt, különösen a hazai nézők előtt. Habár a közönség és a rajongók ismerik a helyzetünket, mindig reménykedik az ember abban, hogy az otthoni nagydíján többre lesz képes. Ez azonban nem a mi napunk volt. Nehéz mindkettőnknek, akik a győzelemért vívott harchoz vagyunk szokva, és nehéz mindenkinek a csapatban. Az igazi kulcs az, hogy összetartsunk és közösen fejlesszünk” – nyilatkozott a brit pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: