DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone: Remélem, megyünk Indiába jövőre

Az F1 84 éves vezetője továbbra is bízik a már hosszú ideje eltemetett Indiai Nagydíj jövőjében, állítása szerint csak a szervezőkön múlik, hogy 2016-ban tartanak-e versenyt.

Az Újdelhi közelében található Buddh versenypályán három alkalommal, 2011 és 2013 között rendeztek Formula-1-es nagydíjakat, ötéves szerződése ellenére a verseny pénzügyi és bürokráciai okok miatt távozott a naptárból. Egy 2016-os visszatérés lehetősége azonban többször elhangzott – igaz, szinte kizárólag Bernie Ecclestone szájából, ahogyan most is.



„Remélem, hogy lesz versenyünk Indiában jövőre. A promóterekre várok, hogy jöjjenek vissza hozzám” – nyilatkozta Ecclestone a Press Trust of India (PTI) hírügynökségnek. „Mi minden szükségest megteszünk, hogy biztosítsuk India visszatérését. Nincsenek plusz akadályok elé állítva. Egyedül arra van szükség, hogy Jaypee Csoport azt mondja, ’boldogan folytatjuk’, és máris újjáélesztjük a létező szerződést.”

Ecclestone mindazonáltal hozzátette, a szervezőknek nem árt iparkodniuk, ha jövőre versenyt szeretnének tartani. „Sietniük kell. A következő két hónapon belül szükséges tudnunk, hogy mit akarnak.”

Kérdés, hogy a Formula-1 vezére valóban hisz India visszatérésében, vagy puszta udvariasságból mondta a fentieket az indiai közönségnek szóló PTI-nek. Nagyot csalódhat, ha őszintén bízik benne, hogy a Föld második legnépesebb országában jövőre újra feldübörögnek a világbajnokság erőforrásai: egy belső forrás nemrég arról beszélt, szinte kizárt, hogy a versenyt ismét megtartsák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: