DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Nem fog visszatérni az Indiai Nagydíj

Bár több részről is lehetett hangokat hallani a Buddh versenypálya visszatéréséről, belső források szerint az esélye minimális, hogy a közeljövőben újra Indiában versenyezzen az F1.

Az Indiai Nagydíjat Újdelhi közelében három ízben rendezték meg, a versenypálya a 2013-as kiadás után távozott bürokráciai és pénzügyi okok miatt. A közelmúltban azonban több hír is arról szólt, hogy az ázsiai futam visszatérhet: novemberben Bernie Ecclestone és a pálya képviselője egyaránt arról beszélt, előrelépések történtek, az eseményt pedig 2016-ban ismét megtarthatják. Az előző hónapban pedig a kormányzat felvette az autóversenyzést az államilag elismert sportok listájára, amit a helyi motorsportszövetség fontos előrelépésként értékelt.



A New Indian Express lapnak nyilatkozó, meg nem nevezett belső forrás azonban kizárta, hogy belátható időn belül a verseny újra a naptárba kerüljön. „Hacsak a kormányzat nem vállal szerepet, az Indiai Nagydíj visszatérése nem megvalósítható, főként 2016-ban. Habár hivatalosan a tárgyalások folyamatban vannak, nem hiszem, hogy bárki számít a visszatérésre a közeljövőben” – közölte a lesújtó hírt.

Amíg megrendezték, Sebastian Vettel legyőzhetetlen volt Indiában – persze köszönhetően annak is, hogy a 2011 és 2013 közötti futamok egybeestek dominanciájával –, mindhárom versenyt ő nyerte legalább nyolc másodperces előnnyel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: