DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Maradhat a Force India párosa jövőre is

Úgy tűnik, az indiai F1-es együttes megtalálta a tökéletes versenyzői felállást: Vijay Mallya csapatvezető elmondása szerint Hülkenberg és Perez valószínűleg jövőre is marad az istállóban.

A Formula-1-be való 2008-as érkezése óta csak két alkalommal fordult elő, hogy a csapat azonos versenyzőkkel kezdett meg egymást követő szezonokat. Az első két idényben Adrian Sutil és Giancarlo Fisichella alkotta a versenyzőpárost – habár utóbbi a 2009-es szezon utolsó versenyein távozott a Ferrarihoz.

2014 elején kettő új versenyző érkezett az alakulathoz a McLarentől menesztett Sergio Perez és Force Indiánál korábban már felbukkanó Nico Hülkenberg személyében, akik erős szereplésük után különösebb nehézség nélkül megtartották ülésüket az idei szezonra is. A csapat teljesítménye jelentősen elmarad az egy évvel ezelőttihez képest, annak valószínűsége azonban magas, hogy a mexikói-német duó jövőre is a silverstone-i brigádot erősíti.



„Mindig is azt mondtam, el vagyok ragadtatva, hogy Nico és Checo a versenyzőim” – mondta el Vijay Mallya a formula1.com-nak. „Mindketten rendkívül tehetséges és a feladatra alkalmas versenyzők. Büszke vagyok rá, hogy a Force Indiát mindig is nagy tehetségek erősítették. Csak emlékezzenek rá, Nico szinte minden versenyen pontot szerzett tavaly, Checo pedig dobogón végzett Bahreinben. Ha nem indult volna hátránnyal ez a szezon, még több ilyet láthattunk volna tőlük.”

„Az esélyei, hogy megtartom őket, abszolút magasak. Nem fogok kertelni: szeretem ezt a két fiút, tisztelem őket. Számomra nincs oka, hogy váltsak” – folytatta Mallya. Annak ellenére, hogy fejlesztés terén a VJM08 elmarad a riválisoktól, a Monacói Nagydíj után a csapat feljött a konstruktőri bajnokság hatodik helyére, ahol tavaly végeztek. Mivel vélhetően az Osztrák Nagydíjon érkezik a gárda B-autója, a csapatvezető pozitívan tekint a szezon további részére.

A Monacóban hetedikként célba érő Perez szerződésében külön opció szól egy további évre, amely még valószínűbbé teszi, hogy a mexikói csapatában marad. „Azért választottam, mert tudtam, mekkora tehetség. Nyilván máskülönben nem ragaszkodtam volna hozzá annyira” – mondta Mallya az Autosportnak. „Tavaly jól vezetett, akkor meghosszabbítottam a szerződését egy évre, plusz még egyre opciósan. Ha nem hinnék benne, nem ez történt volna. Monacóban pontosan megmutatta, mire képes. Hibátlan volt a kvalifikációja és versenye is. Briliánsan ment.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: