DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Helmut Marko mindent nevén nevez”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner Monaco után védelmébe vette Danyiil Kvjatot, akinek teljesítményével az alakulat tanácsadója, Helmut Marko nem volt elégedett.

Az ifjú, mindössze második szezonját teljesítő orosz az év első öt versenyén valóban elmaradt a várakozásoktól, amit Marko nem felejtett el szóvá tenni: még arra is figyelmeztette Kvjatot, két nagyon ígéretes tehetség versenyzik a Toro Rossónál, akik nem tiltakoznának egy lehetséges előléptetés ellen. Kvjat Monacóban negyedikként ért célba, saját pályafutása és a Red Bull idei legjobb eredményét elérve, és Christian Horner is reagált Marko kijelentésére.

„Helmut mindig is akként nevezte a dolgokat, amik azok valójában, én pedig úgy gondolom, Danyiilnak eddig nehéz időszaka volt” – idézi a crash.net a Red Bull csapatfőnökét. „A dolgok nem alakultak tisztán a garázs felé eső oldalán, voltak jó versenyei, néha viszont szenvedett. De fiatal, folyamatosan fejlődik. Sok potenciált látunk benne, amit megfigyelhettek a második edzés nedves szakaszában is. Érettebb lesz, és fejlődni fog.”



Horner egy korábbi történetet is elmesélt Helmut Marko szókimondó, akár nyersnek is nevezhető stílusáról. „Mindig is Helmut szokása volt, hogy nevükön nevezze a dolgokat. Felidézek valamit még Mark Webber idejéből. Ez után a verseny után 2010-ben Törökországba mentünk. Mint tudják, Mark és Helmut nem mindig voltak azonos véleményen. A két versenyző pedig ütközött Törökországban.”

„Végül az irodámban kötöttünk ki, ez pedig jó lehetőség volt arra, hogy elmondjam Marknak, adjon ki mindent magából, nevezze meg Helmutnak, mivel van problémája. Helmuttal pedig megbeszéltem a találkozó előtt, hogy nyeljen le mindent. Ezért Mark végigsorolta a problémáit, mi idegesíti őt Helmut részéről. Ő ezt mind elfogadta, azt mondta, oké, rendben. De végül hozzátette: ’egyébként a következő verseny Valencia, ami nagyon fontos számunkra, te pedig ott mindig is gyenge voltál’. Mark szerencsére meglátta a dolog vicces oldalát, de ez jó példa az egyenes beszédre, ami Helmutra jellemző.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: