DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari már 2016-ra gondol?

Sebastian Vettel továbbra is alig több, mint egy futamgyőzelemnyi ponttal marad le Lewis Hamiltontól, ennek ellenére a csapat arra utalt, hogy idei F1-es autójában sokkal több már nem rejlik.

Az SF15-T-nek időnként sikerült felvennie versenyt a Mercedesszel, a második helyet azonban tartósan hozza: eddig minden futamon felfért a dobogóra a két Ezüstnyíl mellé. Maurizio Arrivabene azonban úgy gondolja, az autó lehetőségei korlátozottak – a Mercedest utolérni nehezen fogják idei fejlesztésekkel, ezért a 2016-os modell felé fordíthatják figyelmüket.

„Nem lehetett mindent megváltoztatni három hónap alatt” – utalt az elnök- és csapatvezető-váltás, valamint az SF15-T bemutatkozása között eltelt rövid időre Arrivabene. „Az új autó határai leszorítóerő és aerodinamika terén nagyban hasonlók a tavalyiéhoz. Az előző év kezdete óta a Mercedes nagyon, nagyon gyors volt kvalifikáción. Nagyon erősek, ez pedig egy jel számunkra, hova kell fókuszálni figyelmünket a jövőben.”



Az olasz La Gazzetta dello Sport lapnak hozzátette, a barcelonai verseny meghatározó pont volt a Ferrari számára. „Nyilvánvaló, hogy javítottunk a kocsin. De tudjuk, hogy sok mindent nem tudunk úgy működésre bírni, ahogy mi szeretnénk. Ha az autó Barcelonában jól megy, az elég szokott lenni az összes további versenyre. Következő évben sokkal jobb autóval kell megérkeznünk oda” – fejezte be egy célzással arra, hogy a Spanyol Nagydíjon mutatott lemaradás alapján talán már le is mondtak az idei évről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: