DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hakkinen: Ez még erősebbé teszi Hamiltont

Ha valaki, a kétszeres finn F1-es világbajnok tudja, milyen veszíteni. „Meg fogom nyerni a következőt” – úgy gondolja, Lewis Hamilton ilyen hozzáállással kel fel a monacói vereségből.

Lewis Hamilton hat verseny alatt négyre növelhette volna idei győzelmei számát a Monacói Nagydíjon, de taktikai hiba miatt elveszítette azt csapattársával, Nico Rosberggel szemben. A győzelmek száma így jelenleg 3-2 közte és a német között, ráadásul bajnoki előnye is 10 pontra csökkent ahelyett, hogy egy futam alatt megfordíthatónál is nagyobbra nőtt volna. Egy másik Mercedes-kötődésű kétszeres világbajnok, Mika Hakkinen úgy véli, a kudarc nem fogja visszavetni Hamiltont.



„»Meg fogom nyerni a következőt.« Ez fogja motiválni őt. Nem kezdhetsz el lehangolt lenni miatta. Tanulnod kell, kielemezned mindent, ami megtörtént, és erősebbé és jobbá válnod” – mondta Hakkinen a Reutersnek. A 46 éves finn is veszített el győzelmet önhibáján kívül, Hamiltonénál sokkal kegyetlenebb körülmények között: a 2001-es Spanyol Nagydíjon az utolsó körben állt meg motorhiba miatt autója.

„Ezek a dolgok, melyek megtörténnek a versenyzésben vagy az életben, erősebbé tesznek téged, mert tanulni tudsz belőlük. A helyzeted ilyenkor nagyon nehéz. Ott ülsz, bent a versenyautóban, és közben mindenki téged figyel. Millió rajongó néz téged, és azt kérdezi, miért? Nehéz versenyzőként megválaszolni ezeket a kérdéseket. De folytatnod kell, méghozzá teljes gázzal. Fel kell építened a belső bizalmat, és harcolni a következő nagydíjon. Még hosszú lesz ez a szezon. Monaco pedig példája annak, hogy bármi megtörténhet.”

A nap idézeteként Parc fermé rovatunkban tegnap épp Hakkinen egyik egykori mondását választottuk ki, amely ugyancsak a vesztésről szól.

 

A MEEX különleges akciójának köszönhetően most mindössze 9990 forintért látogathat ki a Magyar Nagydíj három napjára mindenki, aki érvényes diákigazolvánnyal rendelkezik. Az ajánlat részleteiről itt olvashatsz részletesen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: