DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Briatore: Alonso jobb helyen van a McLarennél, mint a Ferrarinál

A kétszeres F1-es bajnok karrierjét egykor egyengető olasz szerint kedvezőbb Alonso pozíciója a McLarennél, mint Daniel Ricciardóé a Red Bullnál. Úgy véli, ha valaki nem Mercedesben ül, csak vesztes lehet.

A McLaren-Honda végre megszerezte első 2015-ös pontjait a Monacói Nagydíjon, az érdem azonban Jenson Button nevéhez fűződik, Fernando Alonsót továbbra is balszerencse üldözi: műszaki hiba miatt nem tudta befejezni a futamot, a szezon eddigi versenyein mindössze kétszer ért célba. A Renault korábbi csapatfőnöke, Flavio Briatore – aki alatt Alonso pályafutása két vb-címét gyűjtötte – továbbra sem gondolja, hogy a Ferrarinál a spanyol megfelelőbb helyen lenne. A maranellói brigádnál utódja, Sebastian Vettel ötödször állt dobogóra.



„Hiszek abban, hogy egy ponton a sztori a Ferrarival véget ért, mindkét oldal számára. Úgy gondolom, a váltás helyes volt” – nyilatkozta Briatore a Reuters hírügynökségnek. „A McLaren egy komoly csapat. A Hondáról tudjuk, hogy nagyszerű cég, és már ott is vagyunk. Nem gondolom, hogy Ricciardo helyzete jobb lenne, mint Fernandóé.”

Briatore szerint valójában teljesen mindegy, ki melyik csapatnál versenyzik, hacsak nem a címvédő istállónál. „A Formula-1-ben jelenleg egy csapat van, az pedig a Mercedes. Bármelyik másik csapatnál vagy, akkor második lehetsz. A második pedig az első a vesztesek között. Vettel hét tizeddel maradt le Lewistól (a monacói kvalifikáción), tavaly Fernando ötödik volt, és szintén hét tizedmásodpercre maradt le.”

„A Ferrari és Mercedes között ugyanakkora a távolság. A probléma az, hogy három vagy négy másik csapat nincs ott többé. A Hondánál és McLarennél jobb a jövő. Örülhet, hogy most a McLarennél van” – zárt a 65 éves olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: