DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Manor volt a nap egyik főszereplője

Roberto Merhi szólt bele a második F1-es edzés menetébe, balesete ugyanis piros zászlóhoz vezetett. A csapat számára a holnapi szünnap középpontjában nem a pihenés áll majd.

A Manor hétvégén a Monacói Nagydíjra tér vissza, a csapat 2010-től íródó története legnagyobb sikerének helyszínére: még Marussiaként Jules Bianchi kilencedik helyével itt szerezték meg fennállásuk egyedüli pontjait, melyeknek közvetve idei részvételük is köszönhető. Ezúttal céljuk egészen más lesz, hiszen az első edzést 19. és 20. helyen zárták Stevens, a másodikat 18. és 19. pozícióban Merhi vezetésével – valójában délután sem győztek le senkit az ellenfelek közül, a kedvezőbb pozíciók magyarázata az, hogy Marcus Ericsson nem lépett pályára. Ráadásul a csapatra nagyfokú javítási munkák is várnak.



„A délutáni edzés elején összetörtem az autót a kanyarból kijövet, ahol eléggé csúszott” – idézi a csapat sajtóközleménye Merhit. „Kár, de végül a dolgok úgy alakultak, hogy az eső miatt amúgy sem tudtuk volna hasznosítani a pályaidőt. Várom, hogy szombaton ott folytathassam, ahol abbahagytuk. Szeretek itt versenyezni, és úgy gondolom, ma teljesítettem az évem legjobb edzését.”

„Ez mindig is nehéz napnak ígérkezett a rossz időjárás-előrejelzés miatt” – vette át a szót John Booth csapatfőnök. „Reggel jól haladtunk, mindkét versenyző erősen teljesített. Délután a pályán tölthető időt jelentősen korlátozta az eső, előrelépésünket pedig tovább gátolta, mikor Roberto elvesztette az irányítást a kanyar kijáratánál fékezés közben. Az autó eleje komolyan megrongálódott. Szerencsére holnap lesz egy extra napunk arra, hogy felkészüljünk az FP3-ra és kvalifikációra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: