DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Villeneuve: Alonso karrierje véget ért

Az F1 hivatásos megmondóembere legutóbbi nyilatkozatában kárhoztatta a spanyol azért, amiért elhagyta a Ferrarit, de a japán gyártó szenvedését sem hagyta szó nélkül.

Fernando Alonso öt évet töltött el a Ferrarinál harmadik világbajnoki címe reményében, azonban tavaly megelégelte a folyamatos sikertelenséget, és visszatért a McLarenhez. Villeneuve szerint a spanyol ferraris karrierje elején vezetett a legjobban, de óriási hibának tartja, hogy elhagyta Maranellót.

„Egyértelmű, hogy a Ferrari otthagyása hiba volt” – nyilatkozta az 1997-es világbajnok a spanyol AS című lapnak. Még három-négy évet eltölthetett volna velük a visszavonulás előtt, de még vissza is térhetett volna a McLarenhez győzni, ahogyan azt 2007-ben tette.” Alonso azzal védte meg a váltást, hogy belefáradt a siker örökös üldözésébe, a McLaren-Honda pedig új motivációt jelent, és nagy élmény számára egy új projektben való részvétel.



A kétszeres világbajnok kételkedik abban, hogy a Ferrari már idén a világbajnoki címért harcolhat, Villeneuve-nek azonban más a véleménye. „Úgy gondolom, hogy Alonso idén megszerezhette volna a címet, de ezzel az átigazolással véget ért a karrierje – valószínű, hogy soha többé nem fog bajnokságot nyerni, sőt, még lehet, hogy versenyt sem.”

A kanadai, aki négy éven keresztül versenyzett Honda-erőforrásokkal a BAR-nál töltött időszaka alatt, nem hiszi, hogy a Honda gyorsan a mezőny elejére érne fejlesztéseivel. „Dolgoztam együtt velük, és nagyon más kultúráról van szó – ezért nem tudnak végrehajtani bizonyos dolgokat” – tette hozzá Villeneuve.

Azért is érdekes az F1-ből 2006-ban kiebrudalt pilóta véleménye, mert ő is otthagyta a Williamst a szépreményű BAR-ért 1999-ben, és talán karrierje legjobb éveit töltötte el a mezőny végén, mielőtt a csapat igazán feltámadt volna…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: