DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sainz szerint erős lesz a McLaren

A spanyol F1-es pilóta elmondása szerint igencsak nehéz helyzetben volt, amikor a Mclareneket üldözte verseny közben, és azon se lepődne meg, ha komoly előrelépést tennének Barcelonára.

Amíg az első három hétvége igencsak szenvedősre sikerült a wokingi alakulatnál, a bahreini verseny sokkal jobban alakult: noha Jenson Button egy métert sem tudott megtenni vasárnap, Fernando Alonso egyenrangú ellenfele volt a középmezőny vitézeinek, és a 11. helyen végzett, megelőzve a Saubereket, Hülkenberget és Maldonadót is, a két Manorról nem is beszélve. Nemrég ez szégyenletes teljesítmény lett volna tőlük, most azonban meg kell becsülni – amit Carlos Sainz szavai is megerősítenek.



„Az egyszerű tempót nézve ismét nagyot léptek előre” – idézte a Toro Rosso pilótáját a Crash.net. „Úgy gondolom, hogy jó autójuk van, sok leszorítóerővel. Sebességre van szükségük, ahogyan nekünk is, hogy előrébb léphessünk. Hamarosan a Top10-ben fognak harcolni” – tette hozzá a spanyol, aki gyerekkori példaképe ellen viaskodhat. „Egyelőre furcsa érzés előtte autózni. Végig követtem a karrierjét, és varázslatos, hogy most jobb helyzetben vagyok, mint ő. De egy jó autóval ismét visszatérhet a csúcsra.”

„Ahogyan követtem a McLareneket a teszteken, valamint Melbourne-ben és Malajziában, a kanyarokban nem tudtam őket utolérni. Látható, hogy az autójuk egyensúlya megfelelő, és sok potenciál rejlik benne. Nem lennék meglepve, hogy ha 80 lóerővel megnövelnék a teljesítményt, elénk ugranak majd, sőt lehet, hogy a mezőny elején találják magukat” – mondta a 20 éves versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: