DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

De Silvestro sem kér a női F1-ből

A nemrég még a királykategóriába jutáson dolgozó svájci pilóta szerint női versenyzőtársai szeme előtt az lebeg, hogy érdemeik alapján a Formula-1-be jussanak, nem az, hogy saját sorozatuk legyen.

A kizárólag nőknek szóló, Formula-1 kísérőjeként futó új sorozat ötletével Bernie Ecclestone állt elő, a lehetséges résztvevők pedig vegyes érzelmekkel fogadták: Susie Wolff, aki talán a széria legnagyobb húzóneve lehetne, úgy vélekedik, nők között nyerni nem elég értékes, Carmen Jorda, a Lotus fejlesztőversenyzője azonban szívesen szerepelne az új szériában. A legismertebb pilótahölgyek között találhatjuk Simone de Silvestrót is, aki idén újra az IndyCarban versenyez, ahol korábban már négy szezont lehúzott.



„Az ötlet érdekes, de nem gondolom, hogy ez lenne a helyes irány” – mondta de Silvestro a crash.net-nek adott interjúban. „Én személy szerint már megmutattam, hogy lehetek olyan gyors, mint a férfiak, vagy még gyorsabb. A legnagyobb dolog egy nő számára, hogy esélyt kapjon a Formula-1-ben, aztán ők eldöntik, hogy alkalmasak vagyunk-e vagy sem.”

A tavalyi évet de Silvestro a Formula-1-nek szentelte, a Sauberrel dolgozott együtt, azzal a lehetőséggel, hogy akár ülést is kaphat tőlük. A munka elsősorban a támogatók miatt hiúsult meg. „A legnagyobb probléma többnyire az, hogy úgy mész oda a szponzorokhoz, hogy nem tudod garantálni a versenyülést, mert a csapat először a pénzt akarja látni. Ez csak akkor működhet, ha mindkét fél egyszerre akar megoldást találni. Máskülönben nincs arra garancia, hogy ülést találsz, mert az F1-ben csak húsz hely van, a csapatok pedig nem elég módosak ahhoz, hogy esélyt adjanak a versenyzőknek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: