DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Talán az év végén támadhat fel a Red Bull

Így gondolja Helmut Marko, az F1-es csapat tanácsadója: az osztrák szakember arról beszélt, a szezon vége előtt valószínűleg nem fogják tudni felvenni a versenyt a legjobbakkal.

Négy bajnoki címe után a Red Bull jelentősen visszaesett a tavalyi szezonban, de még így is konstruktőri második helyet, három futamgyőzelmet és számos dobogót sikerült szerezniük. Az idei eddigi négy versenyen azonban a pódiumnak a közelébe sem kerültek, és bár egyes nagydíjakon az előjelek biztatónak tűntek, tényleges fejlődés a szezonkezdet óta nem történt. A győzelemhez szokott csapat nem csupán a Mercedeshez, de a Ferrarihoz és Williamshez képest is tetemes hátrányban van.



„Ha reálisan nézzük, csak a szezon végén várható, hogy erő tekintetében utolérjük a Mercedest és Ferrarit” – mondta Helmut Marko a Wirtschaftsblatt lapnak. „Minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy a legjobb karosszériát rakjuk össze. De motor nélkül a motorsport nehéz.”

 Marko szerint egyelőre nem is az a legfontosabb, hogy a Renault erőforrása több lóerőt produkáljon, hanem az, hogy a rendszeres meghibásodásoknak végük szakadjon. „Fontos a következő versenyen, hogy legalább egy bizonyos szintű megbízhatóságot mutassunk fel. Csak azután kezdesz el a vezethetőségen dolgozni, végül pedig a motorerőn.”

A Red Bull Bahreinben feljött a konstruktőri bajnokság negyedik helyére, 23 pontjukkal szemben azonban az előttük álló Williams már 61-nél jár. Daniel Ricciardo az egyéni világbajnokság hetedik pozícióját foglalja el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: