DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Lauda: Barcelonában Lewisnak szerződése lesz

Nem ez az első alkalom, amikor valaki a Mercedestől arról beszél, rövidesen aláírják Lewis Hamilton új kontraktusát. Lauda azt is kijelentette, nem a fizetési igény a csúszás oka.

A brit világbajnok szerződéshosszabbítása rendre visszatérő téma: az ügy a tavalyi szezonzáró óta húzódik, a hivatalos indoklás szerint elsősorban azért, mert Hamiltont nem képviselik menedzserek, ő maga alkud ki minden egyes feltételt. Niki Lauda határozottan állítja, a következő versenyig véglegesítik a megállapodást.

„Minden a helyére fog kerülni május 10-ig, a Spanyol Nagydíjig” – idézi a svájci Blick Laudát, aki a Mercedes csapatának elnöke. Azt a Mercedes már korábban tagadta, hogy Hamilton első számú státuszt követel magának, és ez okoz fennakadást. Lauda egy másik tényezőt is kizárt: „A fizetés nem probléma.”



A sok halogatás miatt még az a pletyka is felmerült, hogy a brit versenyző a Ferrarinál folytatja, Sebastian Vettel csapattársaként. A spekulációt Bernie Ecclestone robbantotta ki, aki ezzel homlokegyenest a Speed Weeknek már azt állította, a Mercedesszel már alá is írták a hosszabbítást. Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke úgy nyilatkozott, nincs szükségük újabb világbajnokra. Az f1-insider.com Sebastian Vettelt is megszólaltatta. „Ez nem igaz” – válaszolt tömören a malajziai futamgyőztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: