DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ismét erős versenyt futott a Lotus

Romain Grosjean kínai hetedik helye után ismét ebben a pozícióban végzett az F1-es Bahreini Nagydíjon, Pastor Maldonadót pedig a motor megállása fosztotta meg a pontszerzéstől - de legalább célba ért.

A Mercedes-motor csak meghozza a kívánt eredményt: a Lotus ismét erős versenyt futott, és idén először kettős pontszerzéssel zárhatta volna a hétvégét. Grosjean célba tudta hozni Lotusát a hetedik helyen, Pastor Maldonado alatt viszont vacakolni kezdett az E23-as utolsó bokszkiállása során, így már csak messziről figyelhette a Top10-ben futók csatáját.

„Eddig nehéz hétvégém volt, így nagyszerű, hogy újabb erős eredményt sikerült elérnem. A mai verseny nagyszerűen alakult, különösen a sok előzés miatt. Azt reméltem, hogy elkaphatom Ricciardót, de sajnos túl gyors volt számunkra. A verseny során nehéz volt vigyázni a gumikra, különösen a hátsókra, ezért szép munka volt, hogy a két kiállásos stratégiával be tudtuk fejezni a futamot” – nyilatkozta Grosjean.



„A közepes keverékekből csak új szettek álltak rendelkezésünkre, így a csapat nagyszerűen végezte dolgát. A pénteki és szombati edzések után szépen teljesítettünk, így ez a hetedik hely nagyszerű születésnapi ajándék nekem, és szép eredmény a csapat számára is” – tette hozzá a francia pilóta.

Pastor Maldonadót úgy tűnik, az ág is húzza idén, hiszen ismét lecsúszott a pontszerző helyről. Igaz, legalább befejezte a versenyt a 15. helyen, de ez a tény vigasztalhatja őt a legkevésbé. „Frusztráló verseny volt a számomra. A verseny elején a keményebb keverékű gumin úgy nyomtam, ahogyan csak tudtam, és amikor lágyra váltottam, sikerült megfutnom a verseny leggyorsabb körét.”

„Minden jónak tűnt, de az utolsó bokszkiállásom során leállt a motor, ami rengeteg időbe került. Rossz érzés, hiszen feljebb is végezhettünk volna, de mostantól Barcelonára koncentrálok, ahol szép eredményeket sikerült elérnem a múltban” – tette hozzá a balszerencse-sorozatát Szahírban is folytató venezuelai pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: