DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Idő előtt potyogtak a Sauberek

Az előző két F1-es versennyel ellentétben ezúttal sem Felipe Nasr, sem Marcus Ericsson nem jutott be a kvalifikáció utolsó szakaszába. Nem kellett volna hozzá sok.

A konstruktőri bajnokság negyedik helyét elfoglaló csapat versenyzői a 12. és 13. rajtkockákat szerezték meg, az előkelőbb pozícióban végző Felipe Nasr az etap végéig a továbbjutók között szerepelt, azonban végül a Force Indiák és Carlos Sainz közreműködésével kicsúszott onnan.

„Nagy kár volt, hogy elszalasztottam a Q3-at kevesebb mint egy tized miatt, de úgy gondolom, hogy a maximumot sikerült kihoznunk az autóból. Nehéz Q1 volt, mivel a riválisaink némelyike igen erősnek tűnik. A 12. egy jó rajtpozíció holnapra. Figyelembe véve tempónkat a hosszú etapokon, magabiztos vagyok, hogy pontokért harcolhatunk” – nyilatkozta a brazil újonc a csapat sajtóközleményében.



Marcus Ericsson egyetlen pozícióval, de elrontott gyorsköre miatt három tizedmásodperccel volt lassabb csapattársánál. Az időmérő történetét a harmadik szabadedzéssel kezdte. „Először is, az FP3 nehéz edzés volt, sokat szenvedtem azzal, hogy jó érzést találjak az autóban, és a pálya egészen szeles volt. A vége felé megoldottunk néhány problémát, és vezetés terén is kellemesebb érzetet kaptam. Már a kvalifikáció előtt tudtuk, hogy szoros lesz. Szerettem volna ismét a Q3-ba kerülni, de általánosságban remek munkát végeztünk, és jó formában vagyok” – tekintett a futam elé a svéd.

Monisha Kaltenborn sem hagyott kétséget afelől, a versenyzőknek holnap a legjobb tíz között lesz helyük. „Kielégítőek a rajtpozíciók a holnapi versenyre. A hosszabb etap alapján látjuk az esélyt a pontokra, ez az, amire összpontosítanunk kell” – mondta a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: